2023.7.3 14:31
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Zenés film jön az egyik nagy magyar énekeslegenda dalaival

FILMEK + SOROZATOK MAGYAR FILM

A Hogyan tudnék élni nélküled? című alkotás Demjén Ferenc dalait vonultatja majd fel.

Érkezik az új magyar zenés film, amely a Filmintézet 700 millió forintos támogatásával készül el – derül ki az NFI közleményéből. A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical Demjén Ferenc dalait vonultatja fel. Az alkotást Orosz Dénes (Poligamy, Coming out, Seveled) rendezi, illetve Kormos Anett és Goda Kriszta (Szabadság,szerelem, Csak szex más semmi, Kaméleon, BUÉK) írják. 

A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem 

– foglalják össze a sztorit, illetve azt is elárulták, hogy a film főszereplőit már kiválasztották, de néhány másik szerepre még zajlik a castingfolyamat. A film producere dr. Kirády Attila lesz.

Demjén Ferenc koncertje 2021-ben Forrás MTI/Mohai Balázs