2024.7.31 11:53
Olvasási idő 0:51
Szécsi Krisztián

Közpénzből indul woke-ellenes központ a XII. kerületben, a fiatalokra is számítanak

KÖZÉLET BUDAPEST MAGYARORSZÁG POLITIKA WOKE

Az Alapjogokért Központ Wokebusters néven nyit ideológiai bázist a főváros budai oldalán. A megnyitón azt mondták, a párizsi olimpia megnyitóján „az Eurovíziós Dalfesztivál ült tort“, meg kell védeni a kereszténységet és a nemzeti szuverenitást.

Az Alapjogokért Központ Wokebusters néven indít woke-ellenes központot Budapest XII. kerületében, a Budafoki úton, derül ki az Index keddi cikkéből.

„Az ellencsapás ideje elérkezett: a liberális gépezet, mely a háború, a gender és a migráció programjait futtatja, egyre jobban vagdalkozik, de mi készen állunk a válaszra. Európában és a tengerentúlon egyaránt megingott a háborúpárti erők irányítása, és most pánikszerűen csaponganak, miközben mi újult erővel védjük valódi értékeinket“ – idézi a  portál a megnyitóra szóló meghívót.

Az eseményen a szerkesztőség egyik munkatársa is részt vett: a beszámoló szerint kívülről nemigen lehet belátni a milliárdokból épített épületbe, az újságírót arra is megkérték, hogy ne a fekete Volkswagen Multivanok között parkolja le a biciklijét, hanem valahol hátul.

A megnyitón beszélt többek között Szánthó Miklós fideszes influenszer is, aki szerint a párizsi olimpia megnyitóján „az Eurovíziós Dalfesztivál ült tort“, az abszurd humor pedig mostanra megszűnt, a nyugati politika lépett a helyére.

Szánthó szerint a Wokebusters egy olyan információs csomópont, ahol a magyarországi jobboldal felhasználhatja már meglévő kapcsolatrendszerét, megőrizheti zsidó-keresztény értékeit, nemzeti szuverenitását, de leginkább egy ideológiát védő szervezet.

A Wokebusters az Alapjogokért Központ költségvetéséből fog működni, tehát – ahogy a 444 írja – gyakorlatilag odacsatornázott közpénzből. A jövőben több konferenciát és workshopot is szerveznek, ösztöndíjakat biztosítanának fiataloknak, valamint egy Dél-Amerikát, Spanyolországot, Olaszországot, az USA-t és Izraelt érintő világkörüli turnét is terveznek.