2024.8.18 10:18
Olvasási idő 3:16
Kremmer Magdi

Kontrolláló kapcsolat vagy művészi önkifejezés – Ki Bianca Censori, Kanye West 29 éves felesége?

Kontrolláló kapcsolat vagy művészi önkifejezés – Ki Bianca Censori, Kanye West 29 éves felesége?
Forrás Arnold Jerocki/Getty Images
TÁRSADALOM KANYE WEST MENTÁLIS BETEGSÉG MENTÁLIS EGÉSZSÉG PÁRKAPCSOLAT SZTÁROK

Semmit sem takaró szettek, kompromittáló helyzetek és nyugtalanító nyilatkozatok. Bianca Censori és Kanye West gyakran kerülnek az újságok címlapjára, de a fiatal nő magánéletéről keveset tudunk. Ki Bianca Censori és milyen a kapcsolata a rapperrel?

Kanye West a világ egyik legsikeresebb rappere, a zene mellett a Yeezy-nek köszönhetően a legvagyonosabb hírességek közé tartozik. 2014-ban házasodott össze Kim Kardashiannal, akivel 4 közös gyermeke született. Kívülről úgy tűnt, hogy Kanye és Kim egy az elválaszthatatlan hollywoodi párok közül, azonban 2020-ban már a mindenki számára is egyértelművé vált, hogy problémák vannak a kapcsolatban. Néhány évvel korábban a rappernél bipoláris zavart diagnosztizáltak, amit 2018-ban a nyilvánosság előtt is felvállalt. Emellett saját bevallása szerint alkohol-, ópiát-, szex- és pornófüggő, azonban kezelést sem az addikcióra, sem pedig a mentális zavarára nem fogadott el. A rapper mentális állapota a 2010-es évek végén látványosan romlani kezdett, 2020-ban bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson, majd összeomlott, miközben kampánybeszédet tartott az abortuszról. 

Kiemelt tartalom
Antiszemita megmondóember, vagy mentálisan beteg zseni? - Így kukázta karrierjét Kanye West Antiszemita megmondóember, vagy mentálisan beteg zseni? - Így kukázta karrierjét Kanye West 2022.11.7 12:28

Twitteren a saját családját támadta, Kimet azzal vádolta, hogy „be akarta záratni” őt, Kris Jennert pedig "Kris Jong-Un"-nak nevezte, utalva ezzel az észak-koreai diktátorra. 2021-ben felvette a 'Ye' nevet, amit azért választott, mert ez a leggyakoribb szó a Bibliában, a You, vagyis Te korai változata. 2022-ben végül Kim és Kanye hivatalosan is elváltak, ezt követően a rapper viselkedése még nyugtalanítóbbá vált. Rasszista és antiszemita kijelentései és posztjai miatt az Instagram és az X is törölte fiókját, és az Adidas is felbontotta az együttműködést a Yeezy atyjával. Bár Kanye még sokáig próbálta visszaszerezni Kimet – többek között egy kamionnyi rózsát küldött neki Valentin-nap alkalmából, majd az új párját, Pete Davidsont szidta – egyértelművé vált, hogy a valóságshow-sztár nem fog visszamenni az exéhez. 2022 végén aztán, amikor úgy tűnt, hogy az egész világ ellene fordult, Kanye is újra megtalálta a szerelmet az ausztrál származású építész, Bianca Censori személyében.

Ki Bianca Censori, Kanye West felesége?
Bianca Censori és Kanye Milánóban. Forrás Alessandro Levati/Getty Images for Marni Srl


Bianca Censori korai életéről és Kanye Westtel való kapcsolatának alakulásáról keveset tudunk. A 29 éves, ausztrál Censori építész végzettséggel rendelkezik és a Yeezy-nél dolgozott, mint vezető építész. Itt ismerte meg Kanyet, akivel 2022-ben randizni kezdtek, majd 2023 januárjában, egy nem hivatalos ceremónia során összeházasodtak. A fiatal nőt azóta gyakran látjuk a rapper mellett, de önálló interjút, nyilatkozatot, soha sem adott. A kapcsolat eleje óta borzolja a kedélyeket, hogy Censori állandóan áttetsző, szinte semmit nem takaró ruhákban jelenik meg az utcán, miközben Kanye tetőtől talpig beöltözve sétál mellette. Sokan úgy gondolták, hogy a rapper így akar visszavágni Kim-nek, azonban mostanra már ennél sokkal aggasztóbb elméletek is születtek a nem mindennapi kapcsolatról. 

Ki valójában Bianca Censori, Kanye West felesége?
Censori legutóbb a Párizsi Fashion Weeken verte ki a biztosítékot szettjével.  Forrás Peter White/ Getty Images


A páros alapvetően privát életet él és keveset tudni kettejük kapcsolatáról. Azonban amikor megjelennek a nyilvánosság előtt, az mindig felborzolja a kedélyeket, és igen nyugtalanító az a kép, amit kettejükről látunk. Egyre több találgatás megy arról, hogy Censori túlszexualizált, semmi szettjei, állandó faarca és a tény, hogy soha nem nyilatkozik, egy bántalmazó, kontrolláló kapcsolat jelei. Bár legtöbbször Bianca szettjei verik ki a biztosítékot, a páros exhibicionizmusa egy olasz út során ért tetőpontra. Censori és Kanye egy velencei, nyilvános hajókázás során került intim helyzetbe, amit az utcákon sétálok is végignéztek. A viselkedésük akkora felháborodást keltett, hogy a hajótársaság kitiltotta a párost minden hajójáról és hangsúlyozta, hogy a sztárpár törvényt sértett.

Hajózgatás lehúzott nadrággal Forrás COBRA TEAM / BACKGRID

Míg sokan aggódnak Bianca épségéért, mások azon az állásponton vannak, hogy mindez csupán művészet, Bianca és Ye pedig egy talán kissé furcsa, de összeillő páros. Bianca családja is így látja, az építész testvére, Alyssia azt nyilatkozta, hogy „szuper boldog” húga és Kanye házassága miatt, és édesanyjuk és a család többi tagja is támogatja a kapcsolatot. Idén márciusban egy, a párhoz közel álló forrás a Page Six magazinnak mondta el a véleményét róluk: „Az emberek félreértik Bianca kreativitását. Fenomenális személyiség, fenomenális színész, aki képes szórakoztatni a nyilvánosságot. Egy előadóművész. Bianca épp olyan előadóművész, mint Ye.” A forrás szerint Kanye nem kontrollálja Biancát, aki maga állítja össze az outfitjeit, a furcsa szettek a művészetről és a divatról szólnak, nem másról. 

Ki valójában Bianca Censori, Kanye West felesége?
A házaspár Párizsban. Forrás MEGA/GC Images


Az anonim forrással igen ellentétes véleményt fejeztek ki Bianca barátai. Nemrég szintén a Page Six-nek nyilatkozott egy másik forrás, aki azt állítja, hogy Bianca teljesen más, amikor nem Kanye-val van. Amikor Bianca nemrég Ausztráliába látogatott, barátai szerint „újra normálisan viselkedett” és az egyik nyilatkozó szerint „egyértelmű volt számunkra, hogy úgy viselkedett, mint aki most épp nem dolgozik.” Bár Censori barátja kiemelte, hogy a nő nem olyan volt, mint aki menekülni próbál egy őrült szektavezető elől, úgy érzi, hogy Kanye egy „drámai művészeti installációként” kezeli a feleségét. Korábban, Censori egy másik barátja ennél radikálisabb állításokat tett, szerinte

Kanyénak van egy sor szabálya Biancával kapcsolatban, többek között, hogy soha ne beszéljen, és olyan ruhákat viseljen, amiket ő javasol. Emellett meg van adva, hogy mit kell ennie, és edzenie kell, annak ellenére, hogy Kanye nem edz.

Ezekre a vádakra egyelőre nyilvánosan sem Kanye, sem Bianca nem reagált. 

 
Bár megoszlanak a vélemények Bianca és Kanye kapcsolatáról, az egészen biztos, hogy ha a figyelemfelkeltés volt a céljuk, akkor sikerrel jártak: Bianca outfitjei és kettejük kapcsolatának természete állandó téma és Kanye hiába vágta már el magát többször is kijelentéseivel és viselkedésével, 2024-ben is mindenki róla beszél. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!