2024.7.23 16:05
Olvasási idő 1:10
Krajnyák Petra

Cardi B, Charli XCX és Beyoncé is Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja

KÖZÉLET AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK BEYONCÉ CARDI B CHARLI XCX KAMALA HARRIS POLITIKA VÁLASZTÁSOK

Joe Biden visszalépését számos amerikai híresség fogadta örömmel, Kamala Harris pedig többek között Barbra Streisand, Jamie Lee Curtis, Spike Lee, John Legend és Mark Hamill támogatását is magáénak tudhatja.

Vasárnap beigazolódtak a külföldi médiában Joe Biden visszalépéséről felröppent hírek: az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett bejelentésben azt írta, az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép.

Biden a visszalépése után rögvest teljes támogatásáról biztosította Kamara Harris alelnököt, hétfőn pedig azt ígérte, hogy személyesen is részt vesz a regnáló alelnök elnökjelölti kampányában. Ám a Demokrata Párt augusztusban esedékes konvenciójáig még várnunk kell, hogy megtudjuk, ki lesz Trump új kihívója.

Az alelnöknek azonban nemcsak politikai, hanem celebkörökben is szép számmal akadnak támogatói. Carbi B például a közösségi médiában jelentette ki, hogy már a kezdetektől fogva Kamala Harrisnek kellett volna indulnia az elnökjelöltségért. Charli XCX pedig mindössze három szóval fejezte ki, hogy ki mellett áll.

Közben Robert DeNiro megköszönte Biden visszalépését, Viola Davis az Instagramon jelentette be, hogy Harrisszel tart, de a New York Times cikke szerint őt támogatja például Barbra Streisand, Jamie Lee Curtis, Spike Lee, John Legend és Mark Hamill is.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

A CNN értesülése szerint Beyoncé ugyan hivatalosan még nem foglalt állást Harris mellett, képviselői útján azonban engedélyt adott neki arra, hogy kampánya során a Freedom című dalát használhassa. Így Harris már hétfő este a Grammy-díjas énekesnő dalára hagyhatta el a pódiumot, amikor első alkalommal állt a nyilvánosság elé, miután Biden a támogatásáról biztosította.

Kiemelt tartalom
Brat Summer Never Ends – OUTFIT CHECK a Brat partyról Brat Summer Never Ends – OUTFIT CHECK a Brat partyról ma 11:19 -kor

Beyoncé édesanyja, Tina Knowles egyébként vasárnap szintén Biden visszalépését üdvözölte, és már akkor jelezte, hogy Harris mellett áll. „Új, fiatalos, eszes energia! Félretenni az egót, a hatalmat és a hírnevet. Ez a nagyszerű vezető definíciója. Köszönöm a szolgálatát és a vezetőként betöltött szerepét, Biden elnök úr. Hajrá, Kamara Harris alelnök“ – írta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tina Knowles (@mstinaknowles)