A cikk a Habitat for Humanity Magyarország támogatásával készült.
2024.7.24 16:15
Olvasási idő 0:42
László Panna

Szerinted lesz valaha lakásod? (HOL FOGSZ LAKNI 15 ÉV MÚLVA?)🏠 – A Te Hangod

VIDEÓ A TE HANGOD LAKHATÁS LAKHATÁSI VÁLSÁG VIDEÓ

Generációnk egyik legnagyobb kérdése, hogy lesz-e nekünk valaha saját lakásunk vagy örökké albérletbe kényszerülünk?

Ellátogattunk a Bánkitó Fesztiválra a Habitat for Humanity Magyarország interaktív adatvizualizációs táblájához, hogy titeket kérdezzünk arról, hogy laktok, mennyire takarékoskodtok az energiával, hogyan érint titeket a rezsicsökkentés, vajon 15 év múlva hol fogtok lakni, és hogyan kéne segítenie az államnak abban, hogy elérhetőbb legyen a lakhatás a diákok és a fiatalok számára.

A 18-34 éves fiatalok több mint 60%-a él a szüleivel, és az egekbe szökő albérlet- és ingatlanárak mellett sokunknak egyre esélytelenebbnek tűnik megfizethető lakást találni. Csupán minden ötödik egyetemi hallgatónak van kollégiumi férőhelye, és alig vannak önkormányzati vagy más, piaci árak alatt elérhető bérlakások. Bár a rezsicsökkentés némileg korlátozza az energiaárakat, jövője kérdéses és a megújuló energiaforrások vagy az energiahatékonysági felújítások támogatása nem tartozik az állam prioritásai közé. Mint ahogy a szegényebbek támogatása sem.


A Habitat küldetése, hogy mindenki méltó otthonban élhessen; a sérülékeny, alacsony jövedelmű családoktól kezdve, az egyedülálló időseken keresztül, a szülői otthont elhagyó fiatalokig.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!