2024.7.15 13:57
Olvasási idő 0:46
Maier Péter

Egy fesztiválos bulija miatt letartóztatták Wiz Khalifát Romániában

ZENE FESZTIVÁL HIP-HOP KONCERT ROMÁNIA WIZ KHALIFA

A rapper egy nagy dzsointtal a kezében lépett fel a Fekete-tenger partján megrendezett Beach, Please! fesztiválon, ahonnan nem sokkal később rendőri felvezetéssel kellett távoznia.

A hétvégén kábítószerbirtoklás miatt tartóztatta le a román rendőrség Wiz Khalifát, miután a rapper a Constanța megyei Costineștiben lépett fel a Beach, Please! fesztiválon, írja a Hollywood Reporter.

„A Constanța megyei Costinești üdülőhelyen rendezett zenei fesztiválon tartott koncert során (Khalifa) több mint 18 gramm kannabiszt birtokolt, és (a színpadon) további mennyiségű kannabiszt fogyasztott el tekert cigaretta formájában“ – áll a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közleményében.

„Szeretnénk tisztázni, hogy a büntetőeljárás teljes időtartama alatt a vizsgált személyt megilletik a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogok és garanciák, valamint az ártatlanság vélelme“ – írják.

Khalifa szombat este lépett fel a romániai Beach, Please! fesztiválon. Egy X-re felkerült videón azt is megörökítették, ahogy a rappert a hatóságok kikísérik a helyszínről. Romániában a kannabisz rekreációs célú használata illegális, ezért illegális kábítószer-birtoklással vádolták meg, de később kiengedték az őrizetből.

„A tegnap esti show csodálatos volt. Nem akartam tiszteletlen lenni Romániával szemben azzal, hogy rágyújtottam a színpadon. Nagyon méltányosak voltak, és elengedtek. Hamarosan visszatérek. De legközelebb egy hatalmas joint nélkül“ – írta Khalifa vasárnap a saját X-oldalán.