2024.7.6 10:52
Olvasási idő 0:29
Masszi-Rigó Csilla

John Malkovich a Szépművészeti Múzeumban és a Nemzeti Galériában járt, azt is elárulta, melyik a kedvenc magyar festménye

KULTÚRA JOHN MALKOVICH SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Budapesten kirándult John Malkovich, a hetvenéves színész a Szépművészeti Múzeumot is végigjárta Baán László múzeumigazgatóval, de a Nemzeti Galériába is ellátogatott.

Bill Murray és Diane Kruger után újabb sztár tett látogatást Budapesten, ezúttal John Malkovich járta be Budapest legszebb múzeumait. A hetvenéves színművész a minap a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum vendége volt, utóbbiban az igazgató, Baán László tartott neki személyes tárlatvezetést. 

Ahogy az Nemzeti Galéria Instagram-posztjából kiderül, Malkovich-ot magával ragadta a magyar képzőművészet, és még egy kedvencet is talált, aminek emlékét magával is vitte. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Nemzeti Galéria (@nemzetigaleria) által megosztott bejegyzés

Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar és Benczúr Gyula alkotásai igazán magukkal ragadták őt - olyannyira, hogy a "Vajk megkeresztelése" című remekművet le is fényképezte, hogy hazavihesse emlékbe

– írja a Nemzeti Galéria, bejegyzésükből pedig az is kiderül, hogy a sztárvendéget Bellák Gábor művészettörténész kísérte végig a tárlaton.