2024.6.4 9:09
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Bill Murray Magyarországra jött, cigányzenét és csirkepaprikást hajkurászott Budapesten

ARCOK BILL MURRAY BUDAPEST HOLLYWOOD SZÍNÉSZEK SZTÁROK

Az amerikai színész egykori sofőrjét, egyben régi barátját látogatta meg Magyarországon.

Bill Murray Magyarorszára érkezett, az amerikai színész azonban nem egy filmforgatás miatt töltött el pár napot Tökölön, hanem egy barátjánál, Michael Stengernél pihent, aki csaknem 35 évig volt sofőrje és egyben jó barátja.

Murray a Blikknek nyilatkozva elmondta, a közelmúltban Németországban forgatott, barátja pedig már régóta invitálta Magyarországra, ezért is döntött úgy, hogy végre eleget tesz a meghívásnak. A színész csodálatosnak tartja az országot, sokat kirándult, de egy budapesti borfesztiválra is ellátogatott, és még a helyi kuriózumokat is kipróbálta.

Bill Murray Magyarországon pihent
Bill Murray Tökölön nyaralt barátainál Forrás Dimitrios Kambouris/Getty Images

„Vitathatatlanul gyönyörű ez a város. Kis nehézséget okozott, hogy cigányzenét találjunk, de ma este újra megpróbáljuk, vagy csak cigányzenészeket hívunk a házhoz” – mesélte Murray, aki azt is elmondta, mindenképpen szeretne csirkepaprikást enni, a kötelező Unicum-körön pedig már túl is van. 

Még sosem ittam Unicumot, és nagyon tetszett, mert szinte teljesen lenyugtatott. A fejembe szállt, és azt mondta: »Shhh!« Tetszett, szükségem volt rá. Jól hatott rám az Unicum.

Bill Murray a barátai szerint kifejezetten a magyar ételek után áhítozik, kétszer is evett cigánypecsenyét, a reggekelet pedig édességgel és kávéval kezdi tököli vendéglátóinál, akiknél életében először szedett fáról cseresznyét. Bill Murray a Blikk szerint szombaton érkezett hazánkba, és kedden utazik tovább Görögországba.