2024.7.5 15:28
Olvasási idő 0:50
Krajnyák Petra

Megbírságolta az UEFA Jude Bellinghamet, amiért maszturbálást imitált az angol–szlovák-meccsen

SPORT FOCI JUDE BELLINGHAM LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG SPORT

Az angol középpályás a múlt vasárnapi, utolsó pillanatos gólja után a tenyerébe köpött, majd maszturbáló mozdulatot imitált. Bár ő ezt tagadja, a gesztust sokak szerint a szlovák kispadnak szánta, és az egymeccses eltiltás rendkívül enyhe szankció.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzbüntetéssel és eltiltással sújtja Jude Bellingham angol focistát, amiért „a tisztességes viselkedés alapvető szabályait“ sértő kézmozdulatokkal ünnepelte múlt vasárnapi, szlovákoknak lőtt találatát, írja az Independent.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Bellingham az Európa-bajnokság egyik leglátványosabb góljával mentette meg a ráadásban Angliát a kieséstől. A szlovákoknak lőtt találat után a Real Madrid klasszisa a tenyerébe köpött, majd maszturbáló mozdulatot imitált.

Harry Kane és Jude Bellingham utóbbi Szlovákia elleni egyenlítő találata után
Harry Kane és Jude Bellingham utóbbi Szlovákia elleni egyenlítő találata után Forrás Shaun Botterill/Getty Images

Az angol játékos később az X-re átkeresztelt Twitteren cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a gesztust a szlovák kispadnak szánta. „Egy belsős vicc néhány közeli barátom felé, akik ott voltak a meccsen. Csakis a tiszteletemet tudom kifejezni a szlovák csapat felé, azok után, ahogy ma játszottak“ – írta a posztban.

Az esetet közben az UEFA etikai és fegyelmi felügyelője elé terjesztették, aki egy nappal az angolok következő mérkőzése előtt hozta meg döntését.

Jude Bellinghamre nem vár azonnali eltiltás, azonban 30 ezer eurós bírságot, valamint nem azonnal végrehajtandó, egy meccsre érvényes felfüggesztést kapott. Utóbbi végrehajtására egy év áll rendelkezésére.

Bellingham büntetése meglehetősen enyhe, különösen annak fényében, hogy akár 100 ezer eurós pénzbüntetést és meghatározott számú mérkőzésre szóló eltiltást is kiszabhattak volna rá.

Kiemelt tartalom
Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság 2 nappal ezelőtt

Az angol labdarúgó-szövetséget szintén megbírságolták: a 10 ezer eurós büntetést a Szlovákia elleni mérkőzésen kialakult tömegzavargás vonta maga után, ezenfelül tűzijáték gyújtásért további ezer eurós bírsággal sújtották.