2024.7.1 14:13
Olvasási idő 1:23
Maier Péter

Jude Bellingham félelmetes lazasággal reagált azoknak, akik szerint tiszteletlenség volt azt mutogatni, mekkora fasza van

SPORT FOCI FOCI-EB JUDE BELLINGHAM MÉM

Az okosan megírt reakciójából máris mém lett a focis Twitteren.

Ahogy mi is írtunk róla, Jude Bellingham az Európa-bajnokság egyik leglátványosabb góljával mentette meg a ráadásban Angliát az égéstől. A torna egyik esélyese másodpercekre volt attól, hogy Szlovákia ellen kiessen, egy ilyen lélektani helyzetben érkezett Bellingham bravúros találata, ami után nem csoda, hogy felszabadult benne annyi endorfin, hogy megvillantsa, hogyan kommunikál a barátaival az, aki öltözőben nevelkedett.

Jude Bellingham varázslatos mozdulata az angolok egyenlítő góljánál, a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben
Jude Bellingham varázslatos mozdulata az angolok egyenlítő góljánál, a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben Forrás Shaun Botterill/Getty Images

Kikerült ugyanis egy felvétel, amin a Real Madrid klasszisa a tenyerébe köp és maszturbáló mozdulatot imitál, ezzel feltételezhetően azt jelezve, hogy akkora fasza van, mint a ház. Mindez itt valószínűleg szimbolikusan érthető, hiszen az ő történelemkönyvekbe kerülő mozdulatának köszönhető, hogy a borzasztóan játszó Anglia nem esett ki Szlovákia ellen.

Harry Kane és Jude Bellingham utóbbi Szlovákia elleni egyenlítő találata után
Harry Kane és Jude Bellingham utóbbi Szlovákia elleni egyenlítő találata után Forrás Shaun Botterill/Getty Images

Az egyébként kifejezetten intelligens és felvilágosult játékosként ismert Bellinghamhez (na ne, értelmes emberek is szoktak a faszukkal viccelődni?) eljutott az a poszt, amiben videón látható a mozdulata azzal a felirattal, hogy ezt a gesztust a szlovák kispadnak szánta. Az angol játékos ásítós emojival és félelmetes lazasággal reagálta le a dolgot.

🥱❌ Egy belsős vicc néhány közeli barátom felé, akik ott voltak a meccsen. Csakis a tiszteletemet tudom kifejezni a szlovák csapat felé, azok után, ahogy ma játszottak. 🤝🏽

Na most azt nem tudjuk, hogy Jude Bellingham kit alkalmaz kríziskommunikációs helyzetekre (már ha alkalmaz bárkit), de az biztos, hogy azzal az emberrel mi is szeretnénk meginni egy sört, ha van rá mód.

A reakcióból persze mém lett, amit különböző érzelmi indíttatásból használnak fel emberek az X labdarúgásról szóló szegmensében.