2024.2.3 12:48
Olvasási idő 1:19
Maier Péter

Nyomoz a La Liga a Real Madrid sztárja után, mert "erőszaktevőnek" hívhatta az ellenfelét a pályán

SPORT BÁNTALMAZÁS FOCI JUDE BELLINGHAM MASON GREENWOOD SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Egy profi is szájról olvasó is ránéz az ügyre az önjelölt szakemberek után.

Egészen váratlan jelenet került elő a napokban a csütörtökön játszott Getafe–Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzésről. Jude Bellingham, a madridi csapat mindössze 20 éves szupersztárja sikeres szerelést hajt végre a szexuális erőszakkal és bántalmazással vádolt korábbi Manchester United-játékos, Mason Greenwooddal szemben. Az internet népe ismét csillogtatja szájról olvasói kvalitásait, és egyöntetűen állítják, hogy Bellingham a párharcukat követően azt mondja oda Greenwoodnak, hogy „rapist“, azaz „erőszaktevő“. A futballvilágban még mindig nagyon releváns platformnak számító X-en természetesen fellelhető a felvétel.

Na de nem csak arról van szó, hogy néhány önjelölt szájról olvasó miatt robbant ki egy botrány. Az ügyben ugyanis vizsgálódik a spanyol bajnokság, azaz a La Liga bizottsága is, méghozzá egy valódi szájról olvasó szakember bevonásával, a Getafe csapata ugyanis panaszt tett a két angol játékos között történt eset miatt. 

„Tegnap a Getafe hivatalos panaszt nyújtott be a La Liga mérkőzésigazgatójához, aki az ilyen esetekben szokásos eljárásnak megfelelően egy szájról olvasó szakértőt kért fel az ügy kivizsgálására és a bizonyítékok alapján történő eljárásra“

– áll a liga közleményében.

Mason Greenwoodot saját barátnője vádolta meg nemi erőszak kísérletével, kényszerítéssel és testi sértéssel, amelyet a nő több képpel, egy hangfelvétellel, valamint egy rövid videóval igazolt, ezek aztán az internetet is bejárták. A most 22 éves játékost a közösségi oldalakon keringő felvételek miatt tavaly januárban letartóztatták, viszont szabad lábon védekezhetett. Akkori csapata, a Manchester United azonban mindaddig felfüggesztette, amíg az ügye le nem zárul. Tavaly februárban aztán ejtették ellene a vádakat, ugyanis „kulcsfontosságú tanúk nem működtek együtt a hatóságokkal“. A focisa közös megegyezéssel távozott a Unitedtól, de a Getafe nevű spanyol középcsapat mentőövet nyújtott a karrierjének.

Jude Bellingham és Mason Greenwood csap össze a labdáért a február 1-jei Getafe–Real Madrid rangadón
Jude Bellingham és Mason Greenwood csap össze a labdáért a február 1-jei Getafe–Real Madrid rangadón Forrás Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Jude Bellingham az angol- és világfutball egyik legnagyobb csillaga jelenleg. Fiatalkora ellenére kihagyhatatlan alapembere a futballtörténelem legpatinásabb klubjának, 14 góljával a spanyol góllövőlista második helyén áll, a Real Madrid pedig – miután 2-0-ra győzött a Getafe otthonában – vezeti a spanyol bajnokságot.