2023.2.2 17:23
Olvasási idő 0:49
Kovács M. Dávid

Minden vádat ejtettek a Manchester United nemi erőszak kísérletével gyanúsított támadója ellen

SPORT FOCI MASON GREENWOOD

Hiába járták be a közösségi oldalakat a Mason Greenwood exbarátnője által közzétett felvételek, a 21 éves labdarúgó ellen zajló büntetőeljárást a manchesteri rendőrség felfüggesztette.

A koronatanúk visszalépése után az összes vádat ejtették a Manchester United 21 éves játékosa, Mason Greenwood ellen, írja a Sky News a manchesteri rendőrség közlése nyomán.

A Manchester United labdarúgója, Mason Greenwood a tárgyalásának első napján, 2022. november 21-én, a manchesteri bíróság előtt. Forrás Cameron Smith / Getty Images

Mint ismert, a csatárt nemi erőszak kísérletével, kényszerítéssel és testi sértéssel vádolták, miután volt barátnője, Harriet Robson terhelő vallomást tett ellene. A nő az állításait több képpel, egy hangfelvétellel, valamint egy rövid videóval igazolta, amelyek aztán az internetet is bejárták.

Mason Greenwoodot aztán a közösségi oldalakon keringő felvételek miatt tavaly januárban letartóztatták, viszont szabad lábon védekezhetett, csapata, a Manchester United azonban mindaddig felfüggesztette, amíg az ügye le nem zárul – így 2022. január 22. óta, azaz több mint egy éve, nem lépett pályára.

„Az ügyben kulcsfontosságú tanúk nem működtek együtt a hatóságokkal, valamint új bizonyítékok kerültek napvilágra, amelyek függvényében nem reális a vádlott bűnössége. Ezeket a körülményeket figyelembe véve az eljárást befejeztük“ – idézik a brit lapok a manchesteri rendőrség szóvivőjét.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

A döntés ellenére a rendőrség továbbra is arra biztatja azokat, akik valamilyen szexuális bűncselekmény vagy bántalmazás áldozatai lettek, vegyék fel velük a kapcsolatot, hogy igazságot szolgáltathassanak. Greenwood pályafutásáról innentől a Manchester United dönthet, amellyel 2025 nyaráig érvényes szerződése van.