2024.7.7 10:09
Olvasási idő 2:26
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: Burgundi lila, térdgyilkos futócipő és a nagyi kanapéja inspirálta a júliusi felhozatalt

Havi sneakerjelentés: Burgundi lila, térdgyilkos futócipő és a nagyi kanapéja inspirálta a júliusi felhozatalt
Forrás REFRESHER / Heilman Petra
DIVAT HAVI SNEAKERJELENTÉS NIKE SNEAKER STÜSSY

Jó szokásunkhoz híven összeszedtük a hónap legelvetemültebb cipőmegjelenéseit. Egy Jordan 3-as viszi a hype nagy részét, míg a Nike és a Stüssy visszahozzák az LD-1000-est, LeBron Jamest pedig a nagymamája kanapéja ihlette meg.

Stüssy X Nike LD-1000

Érkezés: július 19.
Retail ár: 100 dollár (nagyjából 37 ezer forint)

Komoly történelmi háttere van a Nike és a Stüssy új kollabjának, és nem kizárólag azért, mert egyik legrégebbi partnere egymásnak a két márka, hanem, mert egy olyan ritka modellt vettek elő, amit először 1977-ben dobott piacra a sportszergyártó. Hozzá kell tenni, hogy az LD-1000 meglehetősen megosztó volt a maga idejében, mert állítólag tönkretette a futók térdét, de ettől még egy nagyon szignifikáns, és a maga ritkasága miatt izgalmas sziluettről beszélünk. A „Cortez kistestvére“ ezúttal egy elég megosztónak tűnő colorway-ben érkezik. A Stüssy és a Nike kollabjából megszülető új pár nem az a fajta cipő, amit bárki, bármikor, bármihez felvesz, ugyanis a színskálán valahol a kihányt Mountain Dew és a Grincs bőrszíne között foglalhat helyet, de nem fogunk hazudni, mi lazán beépítenénk a szettjeink közé, ha nem lenne szinte lehetetlen hozzájutni ehhez a lépőhöz.

Stüssy x Nike LD-1000Stüssy x Nike LD-1000Stüssy x Nike LD-1000Stüssy x Nike LD-1000
Galéria megtekintése
(4)

Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"

Érkezés: július 12.
Retail ár: 200 dollár (nagyjából 74 ezer forint)

Legyünk őszinték, aki nem kosarazik, az ritkán választaná a Nike és LeBron James kollabjait, ugyanis – hogy mondjuk szépen? – általában az a konszenzus róluk, hogy nem néznek ki olyan jól. A legújabb drop sem azért érdekes, mert olyan rendkívül ízléses lenne a dizájnja, de egész biztos az egyik legizgalmasabb és legkedvesebb terv, amivel a kosaraslegenda és a vezető sneakermárka előállt. A „nagyi kanapéja“ koncepcióval nemcsak egy 60-as évekbeli amerikai filmben érezhetjük magunkat, de tulajdonképpen azt is megidézi, ahogy a saját nagyszüleinknél töltött nyarak során egy izzasztó focizás után ledőltünk az ülőkére bodzaszörpöt szürcsölni. A kollekció két különböző colorway-t tartalmaz, és nem állítjuk, hogy bármelyiket elhordanánk, de azért csak megkönnyezi az ember, amikor LeBron James néhai nagyijának dedikálja az új cipőjét az Instagramon.

Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"
Galéria megtekintése
(10)

Inter Miami x Adidas Gazelle

Érkezés: július 16.
Retail ár: 110 dollár (nagyjából 40 ezer forint)

David Beckham focicsapata gyakran közösködik az Adidasszal, a májusban megjelent Messi-cipők után ebben a hónapban egy friss Samba és egy Gazelle is megjelenik az Inter Miami és a sportszergyártó együttműködéséből. E kettő közül a változatosság kedvéért mi a Gazelle-t választottuk ki, amely egy igazi nyári modell: a mentaszínű velúr felsőrészt a klub rózsaszín és fehér részletei színeznek a sarkakon, a nyelveken, a cipőfűzőn és a gumitalpakon. A három csík az oldalán kontrasztos fehér színt kapott, így biztosítva, hogy a dizájn hű maradjon az eredeti Gazelle-esztétikához, miközben a többi színnel behozták a frissen alapított klub modern futballkultúráját.

Inter Miami X Adidas GazelleInter Miami X Adidas GazelleInter Miami X Adidas GazelleInter Miami X Adidas Gazelle
Galéria megtekintése
(8)

Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"

Érkezés: július 11.
Retail ár: 180 dollár (nagyjából 66 ezer forint)

Y2K-hangulatba kalauzol vissza minket Nike Air Max Sunder, amely az idei év során különböző színekben is megjelenik majd, de elsőként a klasszikus „kanyon arany“ colorway-ben droppol, ami a klasszikus sziluett születésével egyidős, és először 1999-ben került piacra. Az Air Max Sunder modell eléggé parkolópályára került az utóbbi években – leszámítva a két évvel ezelőtti Comme des Garçons-kollabot –, de a 25. évforduló évében most előtérbe tolja majd a Nike a Troye Sivan-rajongók legnagyobb örömére.

Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"
Galéria megtekintése
(9)

A Ma Maniére x Air Jordan 3

Érkezés: július 18.
Retail ár: 250 dollár (nagyjából 92 ezer forint)

A sneakerheadek körében talán a legfontosabb megjelenés július hónapban az atlantai luxusmárka és a Jordan együttműködése, amely elvileg két colorway-ben érkezik, ugyanakkor a fehér-burgundi verzióról eddig nem láttunk hivatalos képeket, nem úgy, mint az inverzéről, ami miatt arcán pörög a sneakerkultúra már hetek óta. A fekete és burgundi lila színekkel operáló 3-as egész biztos felkerül a SNKRS-re július 18-án, de azért bízunk benne, hogy a fehér verzió után is csorgathatjuk majd a nyálunkat, ha arra nincs is esély, hogy lábunkra kerüljön.

A Ma Maniére x Air Jordan 3 "Black"A Ma Maniére x Air Jordan 3 "Black"A Ma Maniére x Air Jordan 3 "Black"A Ma Maniére x Air Jordan 3 "Black"
Galéria megtekintése
(7)
Felmérés:
Melyik pár cipőt birtokolnád ezek közül?
Stüssy X Nike LD-1000
Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"
Inter Miami x Adidas Gazelle
Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"
A Ma Maniére x Air Jordan 3
Stüssy X Nike LD-1000
12 %
Nike LeBron 21 "Grandma's Couch"
16 %
Inter Miami x Adidas Gazelle
43 %
Nike Air Max Sunder "Canyon Gold"
7 %
A Ma Maniére x Air Jordan 3
23 %
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!