2024.5.12 9:16
Olvasási idő 2:03
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: sztárkollabok sora tűnik fel május legizgalmasabb cipőmegjelenései között

Havi sneakerjelentés: sztárkollabok sora tűnik fel május legizgalmasabb cipőmegjelenései között
Forrás Adidas
DIVAT ADIDAS BAD BUNNY CIPŐK HAVI SNEAKERJELENTÉS LIONEL MESSI NIKE SNEAKER TRAVIS SCOTT

Jó szokásunkhoz híven kimeltünk ötöt a tavasz utolsó havának megjelenéseiből. A – szerintünk – legfontosabb droppok között van egy megható megemlékezés, illetve három sztárkollab is.

Nike Kobe 8 "Mambacita"

Érkezés: május 1.
Retail ár: 190 dollár (nagyjából 70 ezer forint)

Május 1-jén lett volna 18 éves Gianna ‚Gigi‘ Bryant, aki édesapjával, a legendás kosarassal együtt hunyt el 2020-ban helikopterbalesetben. A Nike immár harmadik alkalommal tiszteleg az ő emléke előtt a „Mambacita“ colorway-jel, amelyet a Kobe 6 Protro és a Kobe 4 Protro modellekhez használtak fel eddig. Ezúttal ugyanennek a cipőnek a 8-as típusát vették elő, ráadásul valószínűleg ez az eddigi legkülönlegesebb Gigi emlékének állított modell a rajta lévő pillangókkal, illetve a két oldalán található aranyszínű Swoosh-okkal. Az egyik cipő sarkán Gigi neve szerepel, míg a pár másik darabján egy 2-es szám, Kobe Bryant lánya ugyanis ebben a mezszámban kosarazott. 

Nike Kobe 8 Protro "Mambacita"Nike Kobe 8 Protro "Mambacita"Nike Kobe 8 Protro "Mambacita"Nike Kobe 8 Protro "Mambacita"
Galéria megtekintése
(9)

Futura X Nike SB Dunk Low

Érkezés: május 10.
Retail ár: 135 dollár (nagyjából 50 ezer forint)

Ahogy mindig mondjuk, a Dunkok sokak szemében kicsit lesajnált modellek, cserébe ebben a modellben jönnek ki a legelvetemültebb dizájnok. Ezek közül valószínűleg most májusban érkezik a leghájpoltabb, amely Futura amerikai graffitiművésszel készült. Két változatot is kapott, de ezek közül csak a kék elérhető a nyilvánosság számára. A színesebb, rózsaszín Swoosh-sal diszített verziót csak ismerősök kapják meg. A kék azonban felkerült SNKRS-re, illetve kijelölt gördeszkaboltokban kapható, és azért valljuk be, ez sem csúnya.

Futura X Nike SB Dunk LowFutura X Nike SB Dunk LowFutura X Nike SB Dunk LowFutura X Nike SB Dunk Low
Galéria megtekintése
(10)

Bad Bunny X Adidas Campus

Érkezés: május 11.
Retail ár: 160 dollár (nagyjából 58 ezer forint)

A Sambák és Gazelle-ek mellett szépen-lassan felfele tör a Campus is, amelyből egyre többet látni az utcán. Nem csoda, hogy a Bad Bunnyval közös kollabra is ezt a modellt választották, igaz, valamivel komplexebb dizájnt kapott, mint azok a verziók, amik szembejönnek velünk Budapest bel- és külvárosában. A lépőt a Puerto Ricó-i popsztár Western-stílusa, illetve a most zajló Most Wanted turnéja ihlette, és május 11-től árulják majd 160 dolláros retail áron.

Bad Bunny X Adidas CampusBad Bunny X Adidas CampusBad Bunny X Adidas CampusBad Bunny X Adidas Campus
Galéria megtekintése
(6)

Jordan 1 X Travis Scott "Elkins"

Érkezés: május 17.
Retail ár: 150 dollár (nagyjából 54 ezer forint)

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is viszi a prímet Travis Scott és a Jordan aktuális kollabja, legalábbis, ami a népszerűséget illeti, biztosan. A hónap talán leghájpoltabb lépője ugyanakkor bevállalósabb a rapper és a márka eddigi együttműködéseinél. Kifejezetten meglepő és váratlan színek díszítik a legújabb 1-esüket. A megszokott fakó és barnás árnyalatok helyett most a sárga dominál, a Swoosh pedig kékben pompázik. Az „Elkins“ colorway talán a legmegosztóbb azok közül, amit eddig együtt csináltak, de ez nem jelenti, hogy nem lépnek majd egymás sarkára a gyűjtők, hogy beszerezzék.

Travis Scott X Jordan 1Travis Scott X Jordan 1Travis Scott X Jordan 1Travis Scott X Jordan 1
Galéria megtekintése
(13)

Adidas Samba Messi

Érkezés: május 29.
Ár: 100 dollár (nagyjából 36 ezer forint)

Minden idők talán legnagyobb focistazsenije, Lionel Messi nem azok közé a sportolók közé tartozik, akik divatikonokká is váltak. Nem úgy, mind David Beckham, akinek Messi a csapatában játszik éppen. Az Inter Miami dizájnja köszön vissza az Adidasszal készített Sambákon, amelyből két, egymás inverzeként létrehozott colorway készült. A domináns színek a rózsaszín és a fekete, épp úgy, mint az észak-amerikai labdarúgó-ligában vitézkedő csapat mezein. A Samba, mint modellválasztás pedig tökéletesen passzol Messi visszafogott, egyszerű figurájához, ami mindig is jellemezte, kivéve akkor, mikor meg kellett játszania a labdát.

Messi X Adidas SambaMessi X Adidas SambaMessi X Adidas SambaMessi X Adidas Samba
Galéria megtekintése
(5)
Felmérés:
Na mondd, melyiket húznád a lábadra?
Nike Kobe 8 "Mambacita"
Futura X Nike SB Dunk Low
Bad Bunny X Adidas Campus
Jordan 1 X Travis Scott "Elkins"
Adidas Samba Messi
Nike Kobe 8 "Mambacita"
6 %
Futura X Nike SB Dunk Low
12 %
Bad Bunny X Adidas Campus
22 %
Jordan 1 X Travis Scott "Elkins"
26 %
Adidas Samba Messi
34 %
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!