2023.6.8 11:41
Olvasási idő 0:41
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, hol folytatja pályafutását Lionel Messi

SPORT FOCI LIONEL MESSI

Lionel Messi nemrég jelentette be távozását a francia PSG-től, a sokszoros aranylabdás és világbajnok focista Amerikában folytatja munkáját.

Lionel Messi hivatalosan is bejelentette, a jövőben Miamiban folytatja munkáját, miután pár nappal ezelőtt derült ki, két év után távozik a Paris Saint-Germain csapatától. Az argentin focista a minap hivatalosan is bejelentette a Mundo Deportivónak nyilatkozva, hogy Amerikába igazol az Inter Miami klubjához.

Lionel Messi Amerikába megy. Forrás Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

“Meghoztam a döntésemet, Miamiba igazolok. A szerződést még nem kötöttük meg száz százalékosan, pár dolgot még hiányolok, de úgy döntöttem, ezen az úton folytatom tovább” – nyilatkozta a 35 éves játékos, aki hozzátette, szeme előtt az FC Barcelonába való visszatérés lebegett, ugyanakkor eldöntötte, ha ez nem jön össze, távozik Európából, hiszen a rivaldafényt maga mögött hagyva inkább családjára szeretne koncentrálni. 

Ahogy azt a First Class írja, a Miamiba való igazolás sokakat meglepett, eddig ugyanis az a hír járta, hogy talán Messi is Szaúd-Arábiába igazol majd például Ronaldohoz vagy a Real Madridot éppen elhagyó Karim Benzemához hasonlóan. Arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, milyen fizetés ellenében focizhat majd a világklasszis a részben David Beckham tulajdonába tartozó egyesületnél, egyes híresztelések szerint azonban évi 54 millió dollárt kereshet majd az argentin focista új munkahelyén.