A cikk a Hello Wood támogatásával készült.
2024.7.11 9:52
Olvasási idő 3:11
Hering András

Fából faragott Sziklák: ilyen a Hello Wood kicsekkolós élménye testközelből, a természet közepén

Fából faragott Sziklák: ilyen a Hello Wood kicsekkolós élménye testközelből, a természet közepén
Forrás Lakos Máté / Hello Wood
UTAZÁS DESIGN ÉPÍTÉSZET UTAZÁS

Megnéztük és teszteltük is a Hello Wood vigándpetendi szálláshelyét, más néven a Kapolcsi Sziklákat, ami egy különleges és egyedi helyszín a Balaton-felvidék szívében.

Ez a lenyűgöző építészeti projekt a természet közelségét és a fenntartható turizmus eszméit ötvözi, megteremtve a tökéletes helyszínt a pihenésre és a feltöltődésre vágyóknak. A Kapolcsi Sziklák projekt nagy sikert aratott nemcsak a helyiek, hanem a nemzetközi turisták körében is. A Hello Wood csapata innovatív és művészi megközelítésével hozzájárult a helyi közösség életének gazdagításához és a fenntartható dizájnépítészet népszerűsítéséhez. Ebben a cikkben bemutatjuk a Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelyének sajátosságait, elérhető szolgáltatásait, a környék látnivalóit és a fiatal vendégek által is kiélvezhető természeti- és kulturális élményeket.

Az egyedülálló építészeti koncepció

A Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelye egy izgalmas projekt, amely a magyarországi Vigántpetend község mellett fekvő Csóromföldén jött létre. A nemzetközi hírű, magyar építészeti és design stúdió kreatív, közösségi és környezettudatos projektekre specializálódott. A Kapolcsi Sziklák projekt célja az volt, hogy a 300 éves elfeledett falurészt újra élettel töltöltse meg.

Kiemelt tartalom
Utazás a hiperfeminin pophercegnő, Sabrina Carpenter gardróbjába Utazás a hiperfeminin pophercegnő, Sabrina Carpenter gardróbjába 2024.7.29 14:07

A projekt részeként a Hello Wood csapata hatalmas, fából készült szerkezeteket épített a falu szélén, amelyek sziklákat idéznek meg. Ezek az építmények nemcsak látványosak, hanem funkcionálisak is: a Sziklákban mindent megtalálsz a feltöltődéshez.

  • A privát jakuzzi és panoráma infraszauna mellett a Sziklák teakonyhával is felszereltek, mert a csodás reggelid itt is az ajtó előtt fog várni rád.
  • A Sziklákban mindent megtalálsz, amit egy szuperior szállodai szobában megszokhattál már, és a minibárban is kiváló borok közül tudsz majd választani, hiszen az esti panorámához a teraszon ez egy elengedhetetlen kellék.
A Hello Wood vigándpetendi Kapolcsi Sziklák szálláshelye.
Kapolcsi Sziklák Forrás Lakos Máté / Hello Wood

Pihenés a természetben

A Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelye különböző típusú szálláslehetőségeket kínál, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A modern és kényelmes faházak tágasak és jól felszereltek, hogy a vendégek otthonosan érezzék magukat. A szálláshelyek mindegyike saját terasszal rendelkezik, ahol a vendégek élvezhetik a friss levegőt és a lenyűgöző kilátást.

Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Hello Wood: Kapolcsi Sziklák

A zöld szálláshelyen számos szolgáltatás áll rendelkezésre, hogy a vendégek pihenése teljes legyen. Az aktívabb kikapcsolódásra vágyóknak lehetőségük van ingyenesen kerékpárt bérelni, akik pedig inkább a jacuzzi parton maradnának, elmélyülhetnek egy, a kabinok polcain található regényben, amit akár meg is vásárolhatnak a recepción. A helyszínen ingyenes wifi biztosított, így a vendégek könnyedén kapcsolatban maradhatunk a külvilággal, persze csak ha nagyon szükséges.

Fontos tudnod, hogy a Kapolcsi Sziklák a párokról szónakl, a Sziklák is két személyre lettek tervezve, család-, gyerek-, kisállatmentes szálláshely, ahol mindent a párokra és a csendre optimalizáltak.
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Hello Wood: Kapolcsi Sziklák

Alvásturizmusban a legelsők

A Kapolcsi Sziklák alvásturizmus koncepciója egy innovatív és egyedi turisztikai élményt kínál, ami lehetővé teszi a látogatók számára, hogy egyedülálló környezetben töltsenek el egy éjszakát vagy akár hosszabb időt is. Az alvásturizmus célja, hogy a vendégek közvetlen kapcsolatba kerüljenek a természettel, és átélhessék a csend és nyugalom élményét. A sziklákat idéző faépítmények természetes anyagokból készülnek, és harmonikusan illeszkednek a tájba. A projekt nagy hangsúlyt fektet a fenntartható építészetre és az ökoturizmusra. Az építmények tervezésekor és kivitelezésekor környezetbarát anyagokat és technológiákat használtak, minimalizálva az ökológiai lábnyomot.

Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Hello Wood: Kapolcsi Sziklák

Aktív kikapcsolódás és túrázási lehetőségek

A Kapolcsi Sziklák környéke bővelkedik túrázási és kirándulási lehetőségekben. A Balaton-felvidék változatos tájai, erdői és sziklái kiváló lehetőséget nyújtanak a természetjáróknak. A szálláshelyen bérelhető kerékpárokkal felfedezhetjük a környéket, és élvezhetjük a vidéki utak nyugalmát.

Kiemelt tartalom
Legénybúcsúk, posztolási kényszer, kötelező látnivalók – Hogyan utazhatunk etikusan úgy, hogy ne legyünk idegesítő turisták? Legénybúcsúk, posztolási kényszer, kötelező látnivalók – Hogyan utazhatunk etikusan úgy, hogy ne legyünk idegesítő turisták? 2024.7.11 16:48

A természet szerelmesei számára madárles és természetfotózás is elérhető program. A helyi növény- és állatvilág sokszínűsége lenyűgöző élményeket kínál, amelyeket érdemes megörökíteni. Emellett a környék számos kilátópontja lélegzetelállító panorámát nyújt a Balatonra és a környező dombokra.

Távozáskor pedig ne felejtsd el, hogy a Veszprémi Vár, a Balaton és Tihany csak húsz percre van. Érdemes megállni!

Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Hello Wood: Kapolcsi Sziklák

A természet csendje vagy egy pezsgő kulturális fesztivál?

A Balaton-felvidék ezen környéke, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend híres a kulturális eseményeiről, amelyek közül a legismertebb a Művészetek Völgye Fesztivál. Ez az évente megrendezett fesztivál számos művészeti ágat felölel, beleértve a zenét, a színházat és a képzőművészetet. A Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelyének vendégei könnyedén részt vehetnek ezen a pezsgő kulturális eseményen, amely különleges élményt nyújt minden látogatónak.

Kapolcsi Sziklák Forrás Hello Wood: Kapolcsi Sziklák

Gasztronómiai élmények

A rendhagyó szálláshely környéke gasztronómiai élményekben is gazdag. A helyi éttermek és vendéglők autentikus magyar ételeket kínálnak, amelyek között számos különleges fogás található. A környék borvidéke híres kiváló borairól, amelyeket érdemes megkóstolni. A helyi piacokon friss és házi készítésű termékeket vásárolhatunk, amelyekből piknikezhetünk a természetben.

Szállásfoglalás és elérhetőség

A Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelyének foglalása egyszerű és kényelmes. A szálláshely hivatalos honlapján keresztül online foglalási rendszer áll rendelkezésre, ahol a vendégek könnyedén kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot és szállástípust. A helyszín könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is, így látogatóként kényelmesen eljuthatunk ide.

Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Lakos Máté / Hello Wood


A Hello Wood Kapolcsi Sziklák szálláshelye egyedülálló élményt kínál a természet és az építészet szerelmeseinek. A fenntartható és környezetbarát megoldások, a kényelmes szálláslehetőségek és a számos programlehetőség biztosítja, hogy minden látogató felejthetetlen élményekkel térjen haza. Legyen szó egy nyugodt hétvégéről a természetben, egy aktív túrázási élményről vagy egy kulturális fesztiválon való részvételről, a Kapolcsi Sziklák szálláshelye minden igényt kielégít.
 

Hello Wood: Kapolcsi Sziklák
Hello Wood: Kapolcsi Sziklák Forrás Lakos Máté / Hello Wood
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!