2024.6.29 12:34
Olvasási idő 0:37
Krajnyák Petra

Történelmet írt a 13 tagú K-pop banda a Glastonburyn

ZENE DÉL-KOREA GLASTONBURY FESZTIVÁL K-POP ZENE

Bár azt hinnék, hogy a 13-as szám csak balszerencsét hoz, úgy tűnik a fiúknak sikerült ezt erősen megcáfolniuk.

Történelmet írt Seventeen nevű fiúbanda a Glastonbury Fesztiválon, ugyanis a fesztivál történetének első K-pop együtteseként léphettek a kultikus Pyramid színpadra, ahol Dua Lipa szintén ikonikus koncertet adott.


Bár azt hinnék, hogy a 13-as szám balszerencsét hoz, úgy tűnik a fiúknak erre sikerült rácáfolniuk. Péntek délután a 13 tagú csapat egyórás show-t adott a brit zenei fesztiválon a tőlük megszokott három órás előadás helyett, de ez sem nélkülözte a precíz, látványos koreográfiát és fülbemászó popdalokat. 


„Egyszerűen rendkívül megtisztelő számunkra, hogy itt lehetünk. Még ha a nyelv, az ország és a kultúra különbözik is, a zenén keresztül mégis eggyé tudunk válni“ – mondta Joshua Hong.

A Seventeen tavaly több mint 10 millió albumot adott el, ám ennek ellenére csak a múlt hónapban jutottak fel először az Egyesült Királyság Top 40-es listájára. Ezt szem előtt tartva, setlistjük a legközvetlenebb és legkönnyebben befogadható dalaikból állt. Többek között elhangzott a Maestro, a Lalali, a rockos 2 Minus 1 és a Hot című slágerük is.