2024.6.28 9:16
Olvasási idő 0:45
Krajnyák Petra

Már videón is megcsodálhatjuk, hogyan mulattak közpénzből a külföldi influenszerek a Halászbástyán

KÖZÉLET BUDAPEST INFLUENSZER MAGYAR TURISZTIKAI ÜGYNÖKSÉG ORBÁN RÁHEL

Az MTÜ magyar fővárost népszerűsítő Budapest Influencer Trip rendezvényén 50 külföldi, 10-15 milliós követőtáborral rendelkező tartalomgyártó, illetve 150 magyar influenszer és véleményvezér vett részt. Összedobtak az eseményről egy imázsfilmet.

Elkészült a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legújabb imázsfilmje, amelyet a fővárost népszerűsítő, májusban megrendezett Budapest Influencer Trip rendezvény keretein belül forgattak. Így a kisfilm főszereplői a közpénzből finanszírozott eseményen részt vett 50 külföldi, 10-15 milliós követőtáborral rendelkező tartalomgyártó közül kerültek ki.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MTÜ új nemzetközi kampányt indított, hogy „új marketingaktivitással célozza meg a minőségi utazók újabb generációit“, egészen pontosan a 25-40 éves korosztályt. Ennek keretein belül zajlott le a háromnapos, állami pénzből finanszírozott rendezvénysorozat, amelyre hazai és külföldi influenszereket egyaránt meghívtak.

Az MTÜ szerint máris látható eredményt produkált a kampány: 20 százalékkal nőtt a külföldi turisták száma, nőtt az USA-ból és az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett foglalások aránya a tavaly nyári időszakhoz képest.

A most megjelent videón 100 fős stáb dolgozott, valamint öt drónt is használtak, hogy megörökítsék a Budai Várban, a Halászbástyán, az Operában, a Duna-korzón, a Bazilika tetején, valamint a Szent István téren estélyiben és öltönyben vigadó influenszereket.

Kiemelt tartalom
Nem engedi el Orbán Ráhel influenszerbuliját a DK: kikérik a szerződéseket Nem engedi el Orbán Ráhel influenszerbuliját a DK: kikérik a szerződéseket 2024.6.21 10:04

A kisfilmben láthatjuk többek között az amerikai Hannah Stockingot, akinek 28 millió követője van a TikTokon, valamint Haley Kalil szépségkirálynőből lett influenszert, aki Met-gálás megnyilvánulásával akaratlanul kirobbantotta a blockout-mozgalmat, amelyről korábban mi is bővebben írtunk.