2023.3.27., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Szöllősi Anna
2022.12.23 10:45
Olvasási idő  0:27

A kártyagyártó szerint eddig rosszul játszottad az UNO-t, de karácsonyig még kiokosíthatod magad

Karácsonykor előkerülnek a klasszikus társas- és kártyajátékok, és nincs ember, aki ne ismerné a Monopoly vagy az Uno szabályait – gondoltuk egészen idáig.

Szöllősi Anna
2022.12.23 10:45 Olvasási idő  0:27
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Az UNO célja, hogy megszabadulj a kezedben lévő összes laptól, a játéktársaid lapjainak számát pedig növeld. Például úgy, hogy leraksz egy húzókártyát, ami arra kényszeríti az ellenfeled, hogy felhúzzon kettő vagy négy lapot, és kimaradjon egy körből.

 

Az emberek többsége viszont úgy játssza, hogy ha +2-es vagy +4-es húzókártyát kap az előtte lévőtől, ráteszi a saját húzólapját, hogy a másik játékosnak kelljen még több lapot felhúznia. A kártyagyártó szerint a húzólapok halmozása (amivel egy ember fog nagyon nagyot szívni) teljesen szabályellenes.

 

Ha valaki +4-es kártyát tesz le, akkor 4-et kell húznia, és kimarad. Nem tehet rá egy +2-eset, hogy a következő a körben 6-ot húzzon. Tudjuk, hogy te is így játszottad. 

 

 – tweetelte ki a kártyagyártó cég korábban.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: dailymail.co.uk Thumbnail:  Unsplash / Ezequiel Garrido
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra