2024.6.19 10:41
Olvasási idő 0:49
Szécsi Krisztián

Olyan Zelda-játék érkezik szeptemberben, ami példátlan a Nintendo történetében

TECH-TUDOMÁNY GAMING LEGEND OF ZELDA NINTENDO VIDEÓJÁTÉK

A "The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom" szeptemberben jelenik meg, kicsivel több mint egy évvel a "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom" után. A játékban visszatér több Zelda-játékfunkció is, de a legnagyobb újítás mindenképpen a főszereplő lesz.

A Nintendo egy keddi közleményben jelentette be, hogy a rajongói kéréseket meghallgatva olyan Zelda-játékot dob piacra, amiben a cég történetében először magával Zelda hercegnővel játszhatunk.

A Nintendo több mint 140 millió eladott Zelda-játékot könyvelhetett el azóta, hogy az első kiadás 1986-ban a boltok polcaira került, ezzel a játéktörténelem egyik legsikeresebb franchise-ává nőtte ki magát, és rajongók generációinak lett kedvence több konzolon keresztül is. Az utolsó Zelda-játék, a tavaly májusban megjelent The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom például csupán három nap alatt több mint 10 millió példányban kelt el.

A játék legtöbb változatában a hős manó, Link bőrébe kell bújnunk, akinek feladata, hogy megmentse Zelda hercegnőt, akit elraboltak vagy rejtélyes körülmények között eltűnt.

Az új részben ez pont fordítva lesz: Zeldának kell megmentenie a királyságát, amihez Tri, a tündér nyújt majd segítséget.

Fegyver gyanánt a hercegnő egy varázsbotot kap, amivel úgynevezett visszhangokat képes létrehozni, vagyis tárgyakat, de még szörnyeket is képes klónozni.


A Nintendo bejelentővideója alapján az új játék stílusában és felépítésében is nagyon hasonlít a 2019-es Link's Awakeninghez: visszatér a felülnézetes perspektíva, a puzzle-játékokra jellemző feladattípusok, a rajzfilmdizájnról nem is beszélve.

A The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom szeptember 26-án jelenik meg Switch konzolra. A játék előzetesét és videós bejelentését itt nézhetitek meg: