2024.6.18 13:53
Olvasási idő 0:58
Masszi-Rigó Csilla

Folytatódik a négyéves rejtély: újra megjelent egy titokzatos monolit Las Vegas közelében

TECH-TUDOMÁNY REJTÉLY

A rendőrség ezúttal sem tudja, honnan és kitől származhat a rejtélyes alkotás.

Négy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány csúcsán igazi internetszenzáció lett az a sci-fiket idéző fémoszlop, amelyet ismeretlenek állítottak a Utah állambeli Red Rock sivatagban.

A felfedezést követően több, titokzatos, tükröződő felületű oszlopról érkeztek hírek a világ több tájáról: először más amerikai helyszíneken, majd többek között az Egyesült Királyság, Belgium és Románia területén is fedeztek fel hasonlót, sőt, egy hasonló monolit idővel Újpalotán is feltűnt – erről később kiderült, hogy Pamkutyáék állnak mögötte.

Az ABC News híre szerint a Las Vegas-i városi rendőrség hétfőn az X-en osztott meg két fotót arról a függőleges fémoszlopról, amely tudomásuk szerint a hétvégén jelent meg egy túraútvonalon Las Vegastól északra, a több mint kétezer méter magas Gass Peak közelében.

„Sok furcsa dologgal találkozunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, vagy nem visznek magukkal elég vizet... de ezt nézzétek” – írták az oszlopról készült fotók mellé.

A rendőrség ezúttal sem tudja, hogyan került az oszlop a sziklára, válaszok híján csak annyit kértek a követőiktől, hogy igyekezzenek biztonságosan túrázni a környék túraútvonalain, különösen az egyre nagyobb hőségben.