2024.6.7 10:55
Olvasási idő 0:52
Krajnyák Petra

Hatalmas összeget követel a Netflixtől a Baby Reindeer zaklatóját ihlető Fiona Harvey

FILMEK + SOROZATOK BABY REINDEER BÍRÓSÁGI ÜGY NETFLIX SOROZATOK

Több mint 170 millió dollárral kopasztaná meg a Netflixet a skót nő, aki Piers Morgan interjújában azt állította, hogy róla mintázták a sorozat Martháját.

A Baby Reindeer (magyarul: Szarvasbébi) sorozat Martháját inspiráló Fiona Harvey rágalmazásért, gondatlanságért és a magánélet megsértéséért indít pert a sorozatot készítő és streamelő Netflix ellen, írja a BBC.

Az 58 éves skót nő korábban Piers Morgan műsorában adott egy mára elmémesedett interjút, amelyben túlzónak, rágalmazónak és karrierpusztítónak nevezte az általa inspirált sikersorozatot, illetve amelyben elismerte, hogy róla mintázták a zaklató karaktert.

@justsarahlou#Meme#MemeCut#BabyReindeer#Martha#PiersMorgan#FionaHarvey#Rapper#dating♬ original sound - JustSarahLou

Harvey egy kaliforniai bíróságon nyújtott be keresetet a streamingóriás ellen, amely állítása szerint „durva hazugságokat állított róla közel 50 millió embernek,“ és összesen mintegy 170 millió dollárt (azaz több mint 60 milliárd forintnak megfelelő összeget) követel a cégtől. Harvey a BBC-nek úgy fogalmazott: kétség sem férhet hozzá, hogy megnyeri a pert.

Mint ismert, a Baby Reindeer Richard Gadd komikus, író és színész történetét meséli el, akit hosszú időn keresztül egy nála idősebb nő zaklatott, aki hat év alatt több mint 40 ezer e-mailt és mintegy 350 órányi hangüzenetet küldött neki, de a közösségi oldalakon és a való életben sem hagyta békén. A zaklatót az alkotók Marthának nevezték el a sorozatban, de a karakter mögött álló valódi személy kilétét sosem fedték fel.

Kiemelt tartalom
A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai 2024.7.21 10:32

A skót ügyvédnő állítása szerint kényszerből döntött úgy, hogy nyilvánosság elé áll, miután halálos fenyegetéseket kapott a sorozat rajongóitól, akik az interneten kezdtek utána nyomozni.