2024.5.10 12:28
Olvasási idő 1:21
Krajnyák Petra

Rágalmazásnak tartja a Baby Reindeer zaklatóját ihlető Fiona Harvey az általa inspirált Netflix-sorozatot

FILMEK + SOROZATOK BABY REINDEER NETFLIX SOROZATOK

Piers Morgan műsorában adott interjút a Netflix "Baby Reindeer" című sorozatát inspiráló Fiona Harvey, amelyben túlzónak, rágalmazónak és karrierpusztítónak nevezte Richard Gadd történetét.

Nem a valóságot tükrözi a Netflix önéletrajzi ihletésű sikersorozata, a Baby Reindeer  (magyarul: Szarvasbébi) – állította a műsor antihősét ihlető Fiona Harvey csütörtökön Piers Morgan Uncensored című műsorában.

Mint ismert, a Baby Reindeer Richard Gadd komikus, író és színész történetét meséli el, akit hosszú időn keresztül egy nála idősebb nő zaklatott, aki hat év alatt több mint 40 ezer e-mailt és mintegy 350 órányi hangüzenetet küldött neki, de a közösségi oldalakon és a való életben sem hagyta békén. A zaklatót az alkotók Marthának nevezték el a sorozatban, de a karakter mögött álló valódi személy kilétét sosem nem fedték fel.

Csakhogy az interneten kevés dolog maradhat titokban. A skót ügyvédnő azt követően döntött úgy, hogy nyilvánosság elé áll, hogy halálos fenyegetéseket kezdett kapni a sorozat rajongóitól, akik az interneten kezdtek utána nyomozni. Mint mondta, nem önként, hanem kényszerből döntött úgy, hogy leleplezi magát. Harvey emellett tagadta, hogy a valóságban szexuális zaklatta és groomingolta volna Gaddet. 

Kiemelt tartalom
Csiliszósz miatt síró sztároktól a kínos randiszitukig: 5 extra interjúsorozat az internetről, amibe érdemes belenézned Csiliszósz miatt síró sztároktól a kínos randiszitukig: 5 extra interjúsorozat az internetről, amibe érdemes belenézned 2024.5.11 9:29

„Őszintén úgy gondolom, hogy (Richard Gaddnek) rendkívül súlyos mentális problémái vannak. Ez egy fikció. Egy túlzó mű, ahogy mindig is mondtam. Mindössze két dolog igaz belőle: az egyik, hogy (a főszereplőt) Richard Gaddnek hívják, a másik, hogy tényleg egy segélyből élő pultos a Hawley Armsban“ – mondta Fiona Harvey az adásban Piers Morgannek.

Hozzátette: szerinte a férfinak inkább a saját háza táján kellene sepregetnie, és ha bárki is segítségre szorul, akkor az Gadd. A nő a továbbiakban elismerte, hogy Martha karakterét valóban az ő személyére alapozták, azonban nem követte el a műsorban bemutatott illegális tetteket.

Az 58 éves Fiona Harvey az interjúban rágalmazónak és karrierpusztítónak nevezte a Netflix és Richard Gadd sorozatát. „Nem vagyok zaklató. Soha nem voltam börtönben, nem indítottak ellenem eljárást, és nem tiltottak el (senkitől). Teljesen nonszensz ez az egész“ – jelentette ki a műsorban.