2024.6.15 9:16
Olvasási idő 1:21
Krajnyák Petra

Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz

Brunch 101 – Kisokos kiváló fővárosi reggelizőkhöz, ha egy kiadós nyári brunch-ra vágysz
Forrás Facebook / Tökmag Vegan Street Food
GASZTRO BRUNCH BUDAPEST GASZTRO

Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb budapesti reggelizőket, ahol a teraszon sütkérezve vagy a nyári hőség elől a négy fal közé visszahúzódva is kiadósakat reggelizhetsz.

Tökmag

A Hollán Ernő utca gyöngyszeme, ahol a koránkelők brokkolis csicserirántottával, vegán bundás kenyérrel, almás vagy zserbós palacsintával is indíthatják a napot. Amennyiben kifutnátok az időből, a vegán tojáskrémes szendvicstől a gluténmentes sztrapacskáig, a nachosburgeren át rengeteg újragondolt, állati hozzávalóktól mentes fogás közül válogathattok.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tökmag Vegan Street Food (@tokmagvegan)

Grumpy Budapest

Ha reggel bal lábbal keltél, netalán másnaposan, ráadásul kong az ürességtől a hűtőd, vagy csak a lelked arra vágyik, hogy végre valaki más készítsen neked egy finom, kiadós reggelit, akkor irány a Grumpy! Szerencsére egésznapos brunch- és ebédopciókkal várnak, így a későn kelőknek sem kell aggódni. Ráadásul LMBTQ-barát hely lévén igazán barátságos, vidám és biztonságos légkör uralkodik a Klauzál utcai reggelizőben.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GRUMPY (@grumpy_budapest)

Caphe by Hai Nam

Vietnámi kávé, Bánh mi, Banh xeo, csupa kelet-ázsiai különlegesség. Ha már unod a szokásos sonkás rántottát és a kakaós csigát, vagy csak szeretnél kipróbálni valami újat, akkor a Bartók Béla úti reggeliző-kávézóba vezessen az utad, ahol (véleményem szerint) a főváros legjobb matcháját kínálják. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Caphe by Hai Nam (@caphe.hainambudapest)

London Coffee Society

Van valami bizarr romantika a reggelizéssel egybekötött katasztrófaturizmusban; biztos távolságból szemlélni, ahogy ébredezik a város, a szombati buli után pedig hamvaiból újjászületik (igaz, leginkább rokkant nyugdíjasként) a pesti bulinegyed. A belváros gyomrában lapul egy gyöngyszem, mely szinte mindig dugig van, így érdemes korán kelnetek, hogy időben lecsaphassatok egy asztalra. Az angol reggeli és megannyi tojásétel mellett többféle smoothie bowlból is válogathattok.

Trafik

A Liliom utcai reggelizőben mindenki megtalálhatja a szájízének való napindítót. A kimchis rántottáktól kezdve, acai bowl, grill zöldséges és lazacos bagel is megtalálható étlapjukon a rengeteg péksüti mellett. Emellett még programokkal is várnak, így érdemes nyitott szemmel járni.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Trafik - Cafe & Bar (@trafik.trafo)

Babutzi

Valljuk be, sem a Déli Pályaudvar, sem a Flórián tér környéke nem a gasztronómiáról híres, de akadnak titkos oázisok, mint a Városmajor és a Polgár utcában megbújó Babutzi. Klasszikus french toast, bacon-cheddar panini, baba ganoush, shakshuka, ham & eggs, tejbegríz, csak néhány a sok finomság közül, ami minden hétköznap kiváló napindító lehet.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!