2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kaposi Máté
2022.12.20 12:44
Olvasási idő  0:36

Elhunyt Terry Hall, a The Specials legendás frontembere

Az énekes rövid betegség után, 63 éves korában hunyt el.

Kaposi Máté
2022.12.20 12:44 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Terry Hall 1981-ig dolgozott a Specials együttessel, közreműködésével olyan sikerszámok születtek, mint a Ghost Town, a Gangsters és a Too Much Too Young. Kiválását követően Neville Staple és Lynval Golding társaságában a szintén kimondottan sikeresnek számító Fun Boy Three formáció énekese volt.

 

Korábbi együttese közleményben tudatta a szomorú hírt. 

 

Terry csodálatos férj és apa volt, valamint egyike a legkedvesebb, legviccesebb, legeredetibb lelkeknek. Zenéje és előadásai tele voltak élettel, örömmel, humorral, az igazságért való küzdelemmel, de leginkább szeretettel.

 

A legendás énekes 1959-ben született. Egész életében depresszió kínozta, mely egy szörnyű gyermekkori traumára vezethető vissza: tizenkét éves korában egyik tanára elrabolta, Franciaországba hurcolta, ahol szexuálisan bántalmazták. Az eset hatására már 14 éves korában gyógyszerfüggőséggel küzdött. 

 

A The Specials a 70-es évek népszerű zenekara volt, az első olyan ska-reggae formáció, melyben feketék és fehérek együtt játszottak. Ghost Town című zenéjük három héten keresztül vezette a szigetország toplistáit, sokan minden idők egyik legjobb brit popszámának tartják.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  Getty Images / Jana Legler
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra