2024.5.28 9:54
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Megjelent Herendi Gábor új, közvetlen állami támogatás nélkül készült filmjének trailere

FILMEK + SOROZATOK FILMEK FILMIPAR MAGYAR FILM

Udvaros Dorottya játssza a főszerepet Herendi új vígjátékában.

Megjelent Herendi Gábor Futni mentem című új filmjének első előzetese, írja a Telex. A forgatás május elején ért véget, most pedig ízelítő is érkezett a Valami Amerika-filmek, a Kincsem és a Toxikoma rendezőjének vígjátékához.

A Futni mentem történetének főszereplője egy családanya, aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival váltóban lefutja a maratont. Azonban egyikük sincs sem fizikálisan, sem mentálisan felkészülve a feladatra, a rokonok és családi barátok pedig értetlenül nézik, ahogy a négy nő megpróbálja véghez vinni a lehetetlennek tűnő vállalkozást.

A Futni mentem közvetlen állami támogatás nélkül készült, a főbb szerepekben Udvaros Dorottya oldalán Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, valamint Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor és Ember Márk látható. A forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta.

Herendi Gábor hét filmjét az elmúlt 20 évben közel 2,5 millió néző tekintette meg a mozikban. A rendszerváltás utáni filmkészítés tíz legnézettebb mozijából négy fűződik nevéhez, és egyedülálló módon valamennyi filmjét legalább 100 ezren látták a mozikban.

A filmet november 28-tól vetítik a magyar mozikban.