2024.5.27 13:05
Olvasási idő 1:55
Szöllősi Anna

Carson Coma, Sisi és Blahalouisiana: a Fishing on Orfű idén is elhozza a magyar könnyűzene legmenőbb neveit

ZENE FESZTIVÁL FISHING ON ORFŰ MAGYAR ZENE PROGRAMAJÁNLÓ

A 2024-es Fishing on Orfűn négy nap alatt hét helyszínen 150 izgalmas zenei program várja a látogatókat az underground élő zene minden fontos szegletéből.

A 2014 óta minden évben elővételben telt házas Fishing on Orfű fesztivál idei kiadására a bérletek 80 százaléka a zenei program meghirdetése előtt gazdára talált, az összes bérlet, illetve csütörtöki és pénteki napijegy elfogyott, de a szerdai és szombati napijegyekre még lecsaphatunk. A Fishinget idén június június 26. és 29. között rendezik meg a szokásos helyszínen, a Pécsi-tó melletti Panoráma kempingben.
 

A fesztivál az eddig megszokott nyitott hozzáállásban szerkeszti fellépőinek sorát. A nagyszínpadokon kapott lehetőséget a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, Krúbi, a Csaknekedkislány, az Aurevoir, az Ivan & the Parazol, a Blahalouisiana, Deva, Beton.Hofi, Pogány Induló, az Analog Balaton, az idei Fishing-himnuszt jegyző Bohemian Betyars és a Platon Karataev is.

A második nagyszínpad nyitósávjában kifejezetten a feltörekvő, nagyobb közönségre érdemes produkciók (Hűvös, Raklap, Barkóczi Noémi, Fiúk) kaptak helyet. De a régebben indult zenekarok kedvelői sem fognak csalódni, hiszen idén sem hiányozhat Orfű nagyszínpadairól a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma vagy a Pál Utcai Fiúk.

A hiphop szerelmeseinek a nagysátor szerdai programja lesz a kedvence, hiszen itt láthatják majd Sisi, Bongor, Lil Frakk, Mike Mykanic, 6363, Dé:Nash vagy Co Lee koncertjét. A további napokon ott lesz Orfűn Ótvar Pestis, az NKS, a Zïp, az EPMK vagy a Tranzkaphka is. A nagysátor az eklektikus alternatív zene otthona lesz: itt zenél a Szűcs, az Európa Kiadó, Frenk, az Erik Sumo, a P.A.S.O., a Besh o Drom, az Óperentzia, az Óriás, A kutya Vacsorája, a Lazarvs és a Lóci játszik.

Kiemelt tartalom
Feloszlik az Óriás zenekar Feloszlik az Óriás zenekar 2024.4.29 8:44

Az Amondó színpad továbbra is igazi klubhangulatot teremt majd a Panoráma kempingben: itt lép fel a Devil's Trade, a Grand Mexican Warlock, a Felső Tízezer, a Sorbonne Sexual, az egy5egy, a Törzs, a Cataflamingo, a Hocuspony, a Zækar, Boebeck és még sokan mások. Rajtuk kívül itt kapnak majd lehetőséget a tehetségkereső győztesei, valamint a hajnalig tartó táncmulatságokért is ide kell majd látogatni: DJ Suhaid, Urban Vinyl, DJ Elf és a Tesco Disco pakolja majd a lemezeket a koncertek után.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között Playback Péntek: Childish Gambino és a Glass Animals a hét megjelenései között 2024.7.19 12:09

A Borfaluban a nyugodtabb produkciókat váltják majd a bulisabb zenekarok, itt játszik a Romano Drom, a Lázár Tesók, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Nasip Kismet, a Mordái, a Los Orangutanes és a Mörk.

A tűzhöz közel nevű erdei színpadnál már hagyomány, hogy komolyzenével nyit a nap, majd a Mesél az erdő című tematikus műsorsáv következik, amelyben fiatal dalszerzők játszanak és mesélnek inspirációikról, kihívásokról, dalszerzésről. Itt csíphetitek el esténként a MiniFishingen bemutatott formátumot, az Orfű összehozt, amelyben esténként két olyan fellépő áll majd színpadra, akik ezidáig még nem igazán közösködtek, így létrehozva valami újat és rendhagyót. Este a koncertek után a Tilos-partikon rophatjuk hajnalig, hiszen itt lesz az Önismereti Diszkó, Kanada Káosz, Bobby Shyze és a többiek.

Kiemelt tartalom
„Rájöttünk, hogy akkor is működik a zenénk, ha nem arról énekelünk, hogy buli“ – Interjú a Bohemian Betyars-szal „Rájöttünk, hogy akkor is működik a zenénk, ha nem arról énekelünk, hogy buli“ – Interjú a Bohemian Betyars-szal 2024.5.26 10:52

A strandolóknak kora délutánonként jó választás a Víziszínpad, ahol olyan produkciók adnak minikoncertet, mint a Bëlga, a P.A.S.O., Barkóczi Noémi, a Parno Graszt, 6363 vagy a Kiscsillag.

A részletes program megtalálható a Fishing on Orfű weboldalán.