2024.5.24 17:03
Olvasási idő 0:59
Krajnyák Petra

Váratlanul megjelentette új lemezét a Bring Me The Horizon

ZENE ALBUM BRING ME THE HORIZON ROCK

A Bring Me The Horizon az éjszaka leple alatt jelentette meg régóta várt, "Post Human: Nex Gen" című lemezét, aminek dalait hamarosan akár élőben is hallhatjuk a zenekar Budapest Parkba meghirdetett koncertjén.

Végre új albumot adott ki a Bring Me The Horizon, amit a 2019-es, Amo című nagylemez, illetve 2020-as Post Human: Survival Horror EP előzött meg.

A 16 dalt tartalmazó Post Human: Nex Gen már régóta váratott magára: eredetileg tavaly szeptemberben kellett volna befutnia, de „váratlan okokból“ elhalasztották a megjelenését.

Bring Me The Horizon
Bring Me The Horizon Forrás Live Nation

Előző, kilenctételes anyagukon olyan előadók szerepeltek, mint Yungblud, a Nowa Twins, a Babymetal vagy Amy Lee az Evanescence-ből, illetve olyan slágerek kaptak helyet rajta, mint a Teardrops és az Obey.

A Post Human sorozat első darabját, a Survival Horrort a pandémia miatti lezárások alatt, teljesen elzártan rögzítették, míg a Nex Gen kapcsán az énekes, Oli Sykes azt mondta: ha nem is teljesen pozitív, ez a megjelenés reményteljesebb, egy poszthardcore-ba hajló vonalat képvisel az anyag.

Sykes hozzátette: az album megírása „hosszú éveket vett igénybe”, ami annak is köszönhető, hogy a zenekar azt gondolta, hogy a lezárások sokkal tovább fognak tartani, mint ahogyan az történt. Amint visszaállt az élet a normál kerékvágásba, naptáruk ismét világ körüli turnékkal és fesztiválfellépésekkel lett tele.

A késlekedés annak is köszönhető, hogy a Survival Horror sokkal nagyobb jelenséggé nőtte ki  magát, mint amit a zenekar a megjelenésekor elképzelt, így a folytatás sokkal több gondolkodást és munkát igényelt. Az énekes szerint:

Ez egy igazi konceptalbum, teljes narratívával, amely kapcsolódik az első lemezhez, de a koncepció el van rejtve. Néhány embert nem fog érdekelni, de mások számára olyan lehet, mint egy önsegítő könyv.

A Bring Me The Horizon június 17-én ad egész estés koncertet a Budapest Parkban.