2024.5.29 18:30
Olvasási idő 2:06
Krajnyák Petra

Helló, tenniscore! Ilyen a Challengers utórezgése a divatvilágban

Helló, tenniscore! Ilyen a Challengers utórezgése a divatvilágban
Forrás REFRESHER / Krajnyák Petra
DIVAT DIANE VON FURSTENBERG DIVAT DIVATTÖRTÉNET DR. MARTENS SPORT TENISZ TREND ZENDAYA

A tenniscore szépsége tartós jellegében és határtalan sokoldalúságában rejlik. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan teheted hosszú távú befektetéssé.

A tenisz gyakori mellékszereplője volt a felső tízezer mozgalmas és fényűző életét bemutató filmeknek, de dén biztosan a Challengers tette a gazdagok sportját popkulturális jelenséggé. A sportruházatnak megvannak a funkcionális, kényelmi előnyei is, ugyanakkor könnyed, minimalista előkelőséget is tükröz.

Az Annie Hall 1977-ben bemutatott romantikus komédia Woody Allen rendezésében. Allen eredetileg az Anhedonia munkacímet adta filmjének, ám ez nem volt igazán eladható cím. A végső változatra a Los Angeles-i Filmfesztivál előtt három héttel cserélték le, ahol a film 1977 márciusában debütált. A film társírója, Brickman javasolt egy másik alternatívát az It Had to Be Jew címen, ám ezt még kevésbé tartották eladhatónak a filmforgalmazásban, s végül megállapodtak a később véglegesített Annie Hall címben. Allen korábban élettársi kapcsolatban volt Diane Keaton színésznővel, akinek az igazi neve Diane Hall.

Rendkívül zavaros Alvy Singer, a negyvenéves tévékomikus magánélete. Egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője. Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig. Közülük is kiemelkedik az Annie Hallhoz fűződő kapcsolata. Egyfelől inába szállt a bátorsága, hogy elkötelezze magát, ám amikor Annie hátat fordított neki, minden áron vissza akarta szerezni.
Részlet az Annie Hall című filmből. Forrás IMDB

A „clean girl“ és a „Sporty Spice“ internetes toposzokat egyesítő esztétika népszerűsége számokban is tetten érhető. A TikTokon a tenniscore több mint 75,9 ezer megtekintést ért el, és ez a szám egyre csak növekszik. A Depopon 15 százalékkal többen kerestek teniszcipőket, a pólóingekre és a teniszszoknyákra irányuló keresések pedig 7, illetve 13 százalékkal emelkedtek. Ez az internetes esztétikák lépfenéjére is rávilágít: sokan hirtelen felindulásból fektetnek be az adott hangulatot megragadó trendbe, a szenzáció csökkenése után meg is szabadulnak sosem létező kapszulagardróbjuk „alapdarabjaitól“. 

Phyllis George újságíró és Farrah Fawcett színésznő részt vesz a "Celebrity Battle of the Sexes Tennis Tournament" című műsor felvételén 1977. április 3-án a kaliforniai Mission Viejo-i Marguerite Parkban. (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)
Phyllis George újságíró és Farrah Fawcett színésznő részt vesz a "Celebrity Battle of the Sexes Tennis Tournament" című műsor felvételén 1977. április 3-án. Forrás Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Sajnos a -core szuiffixummal és egyéb frappáns szójátékokkal illetett esztétikák ökológiai lábnyoma eltapossa a bennük rejlő játékosságot. Nagyon jól megragadják a divat kreatív húzóerejét: tulajdonképpen bármilyen szerepbe, élethelyzetbe „beleilleszkedhetünk“ ruháink révén. Egyik nap még az erdő mélyén élő nimfának, a másik nap szórakozott könyvtárosnőnek érezzük magunkat, harmadnap Vivienne Westwood lázadó szelleme uralkodik el rajtunk, ezeket a hangulatokat pedig megjelenésünk is tükrözi. A közösségi média pedig platformot biztosít a személyiségünk rétegeit feltáró szerepjátéknak, amin persze a cégek szívesen nyerészkednek.

Kiemelt tartalom
Elegancia és népi motívumok: ezek lesznek a párizsi olimpia nyitóceremóniájának legizgalmasabb outfitjei Elegancia és népi motívumok: ezek lesznek a párizsi olimpia nyitóceremóniájának legizgalmasabb outfitjei 2 nappal ezelőtt

A mikrotrendek mindaddig rövid távú, energiapazarló és szennyező befektetések maradnak, amíg nem tanulunk meg úrrá lenni az online tömegpszichózison, és szelektálni. Mielőtt fejest ugranál egy TikTok-esztétikába, gondold végig, valóban tetszik-e. Ha pár nap után el is feletted a létezését, a válasz egyértelmű. Amennyiben hetekkel később is ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy Serena Williams vagy Oszaka Naomi bőrébe bújj, de megspórolnád magadnak a teniszórákat, akkor már érdemes felmérned a Vintedet teniszszoknya fronton.

@danibohor TENNIS CORE 🏸🎾💚 estos son algunos outfits sport chic con faldas de tenis de la nueva coleccion de #tenis#tennistiktok#tenniscore#preppylooks#preppyoutfit#sportchic#fashiontiktok#outfitideas#outfit♬ sonido original - Daniela Bohorquez


Nincs szükséged homlok- és csuklópántra ahhoz, hogy képzeletbeli teniszolimpikonnak érezd magad. A tenniscore sziluettjei és színei roppant letisztultak, így könnyen variálhatóak. A fehér, a szürke és a fekete, illetve a zöld, a kék és a rózsaszín pasztelles árnyalatai könnyen feldobhatók statementdarabokkal, akárcsak a pliszírozott miniszoknya, a skort, az A vonalú szoknya, a laza shortok, a pólóingek és a V kivágású kötött felsők. 

@siranda_manchez I am so damn excited for this movie!! @Challengers Movie #tenniscore#tashimademewearit#fashiontransition#stopmotion#fashiontok♬ "I Know" (Challengers Soundtrack) - Trent Reznor & Atticus Ross

Érdekes kontrasztot alkothat már meglévő foci- vagy bármilyen más sportmezed egy mini rakott szoknyával, hosszú fehér zoknival és egy platformos sportcipővel. Ősszel egy magassarkúval vagy Dr. Martens-szerű bakanccsal, valamint egy rakat hangsúlyos ékszerrel szintén hasonló hatást érhetsz el. 

@thisiscruxcrux

Tennis-core is set to be one of this summer’s biggest trends 🎾

♬ original sound - CRUX

Az elegánsabb megjelenésért érdemes törpesarkú cipőért vagy a szezon slágercipőjéért, a balerináért nyúlnod. Mindkettő megállja a helyét a teniszsapka egypetéjű ikertestvérével, a baseballsapkával, egy bő, susogós shorttal és egy pamut ingpólóval.

Zendaya Forrás GETTY IMAGES

Megkockáztatom, a felsorolt darabok mindegyike fellelhető bizonyos formában a saját ruhatárad vagy a barátod, barátnőd, anyukád, testvéred, nagymamád, apukád szekrényében, így ideje elővenned a legszebb pillantásod, hogy kölcsönkérhesd őket.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!