2024.5.14 15:44
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

Megérkezett az első előzetes Francis Ford Coppola új filmjéhez, a Megalopolishoz

FILMEK + SOROZATOK ADAM DRIVER CANNES-I FILMFESZTIVÁL ELŐZETES FRANCIS FORD COPPOLA

Az előzetes alapján igen látványosnak ígérkezik Coppola új filmje, amit ezen a héten mutatnak be a cannes-i filmfesztiválon.

Megjelent az első igazi előzetes Francis Ford Coppola Megalopolis című epikus, saját finanszírozású filmjéhez, amelyen A keresztapa rendezője csaknem negyven éven keresztül dolgozott.

Coppola saját bevallása szerint részben borbirtokának bevételeiből fizette a filmet, melyben olyan színészek szerepelnek, mint Adam Driver, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne és Dustin Hoffman. 

A film a Hollywood Reporter cikke szerint 120 millió dolláros költségvetésből jött létre, a látványos előzetes ellenére azonban még kérdéses a jövője. Coppola nemrégiben privát vetítést tartott, amelyre meghívta a legnagyobb filmes forgalmazók, így a Universal, a Netflix és a Sony fejeseit is, egy hónappal később azonban még senki nem ugrott rá az alkotásra.

Így amíg nincs olyan cég, amely a film forgalmazási jogait vinné, egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kerülhet majd mozikba Coppola legújabb rendezése, amelynek zenéjét egyébként részben a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel.

A film a szinopszis szerint egy hanyatló, New York-szerű metropoliszban játszódik, amit egy katasztrófa szinte teljesen elpusztít. Cesar Catilina (Adam Driver) egy idealista építész, aki képes irányítani az időt, fenntartható utópiaként akarja újjáépíteni a várost, ám a korrupt polgármester, Franklyn Cicero (Giancarlo Esposito) ellenáll neki. Kettejük közé ékelődik Franklyn lánya, Julia (Nathalie Emmanuel), aki épp az élete értelmét keresi.

Francis Ford Coppola Megalopolis című filmjének előzetesét itt tudjátok megnézni: