2024.5.6 12:02
Olvasási idő 1:07
Maier Péter

Megérkezett Francis Ford Coppola régóta várt filmjének előzetese, amiben Adam Driver megállítja az időt

FILMEK + SOROZATOK ADAM DRIVER ELŐZETES FILMEK FRANCIS FORD COPPOLA

Coppola "Megalopolis" című filmjét a cannes-i filmfesztiválon fogják bemutatni, ahol az Arany Pálmáért is versenyben lesz majd.

Megjelent Francis Ford Coppola régóta várt, Megalopolis című filmjének előzetese, amiben Adam Driver alakítja a főszerepet.

A legendás filmrendező – akinek olyan ikonikus filmeket köszönhetünk, mint A keresztapa és az Apokalipszis most – először az 1980-as években ült le megírni a forgatókönyvet.

Amikor a GQ interjújában arról kérdezték, mit érez, miután 120 millió dollárt fektetett saját pénzéből a filmbe, Coppola úgy válaszolt: „Egyáltalán nem érdekel az anyagi része. Semmit sem jelent számomra”.

A Megalopolis igazi all-star szereplőgárdát vonultat fel: Driver mellett Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney és Dustin Hoffman is feltűnik benne.

A Megalopolis egy római epikus mese, amely egy elképzelt modern Amerikában játszódik. Új-Róma városának változnia kell, ami konfliktust okoz Cesar Catilina (Adam Driver), a zseniális művész, aki egy utópisztikus, idealista jövőbe akar ugrani, illetve ellenfele, Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) között, aki továbbra is elkötelezett a regresszív status quo mellett, a kapzsiság, a sajátos érdekek és a pártháborúk árán. Kettejük közé ékelődik Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya, akinek Cesar iránti szerelme megosztja hűségét, és arra kényszeríti, hogy felfedezze, szerinte mit érdemel valójában az emberiség

– írják a film szinopszisában.

A YouTube-on közzétett első klipben Adam Driver karaktere, Cesar Catilina építész látható, aki egy felhőkarcoló tetején tántorog, és az idő megállításának képességével szeretné újjáépíteni a várost. A rövid részletből Cesar különleges képességére is fény derül: úgy tűnik, épp le akar ugrani a semmibe, ám amikor a gravitáció lefelé húzná, szünetelteti a világ történéseit.

Francis Ford Coppola Megalopolis című filmjének előzetesét itt tudjátok megnézni:

Az alkotást a jövő héten kezdődő cannes-i filmfesztiválon fogják bemutatni, ahol az Arany Pálmáért is versenyben lesz majd.