2024.5.12 12:38
Olvasási idő 0:47
Masszi-Rigó Csilla

Elmarad idén az MTV Movie & Television Awards, ahol minden évben kiosztják a legjobb csóknak járó díjat

FILMEK + SOROZATOK MTV

Egyelőre nem tisztázott, miért napolják el (jövőre) a díjátadót, 2025-ben azonban még extrább látványvilággal térhet vissza a showműsorral egybekötött gála.

Elmarad a 2024-es MTV Movie and Television Awards, derül ki a TMZ híréből, amely arról ír, jövő évre tolják át a legjobb popkulturális momentumokat díjazó gálát. Az amerikai bulvárlap szerint a csatorna vezetősége úgy döntött, egy évig szünetelteti a showműsornak is elmenő díjátadót, hogy 2025-ben teljesen megújult formában térjen vissza. 

Elmarad az MTV Movie Awards
Forrás Chris Polk/Variety/Penske Media via Getty Images

A megújulás ígérete mellett azonban aligha lehet biztosan tudni, miért kapott sárgalapot az esemény, a TMZ szerint azonban több oka is lehet, amiért a csatorna jégre rakja egyik legnézettebb műsorát. Egyik okként a tavalyi SAG-AFTRA író sztrájk- és tüntetéssorozatot említik meg, amely miatt több film bemutatása is a következő évre csúszott, így könnyen meglehet, hogy az MTV döntése mögött csupán annyi áll, hogy nincs elég film, amit díjazni lehetne (ezzel az indokkal azonban korábban egyetlen filmes díjátadó sem maradt el eddig). Egy másik lehetséges okként a TMZ az izraeli-palesztin háborút nevezi meg, amiért a hírek főként az egyre több emberéletet követelő konfliktusról szólnak, illetve az egyre sűrűsödő Izrael-ellenes amerikai tüntetésekről. 

Kiemelt tartalom
Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai – 6 sorozat, ami bemutatja a 2000-es évek igazi arcát Ezek voltak az MTV legtrashebb műsorai – 6 sorozat, ami bemutatja a 2000-es évek igazi arcát 2024.4.2 18:40

Bár ezek csak találgatások, a tavalyi MTV Movie Awards sokak emlékében hagyott negatív nyomot: a csatorna a 2023-as díjátadóról teljesen kizárta az addig állandó részvevőként szolgáló közönséget, ráadásul az est házigazdája, Drew Barrymore is visszamondta szereplését az írósztrájk miatt.