2024.5.11 10:44
Olvasási idő 0:47
Masszi-Rigó Csilla

A köztévén fognak vitatkozni egymással az európai parlamenti választásokon résztvevő pártok

EURÓPAI PARLAMENT EURÓPAI UNIÓ VÁLASZTÁSOK

A vitaműsorra az EP-választáson listát állító pártok vezetői kaptak meghívást, egyelőre azonban nem tudni, mikor kerülhet sor az eseményre.

Vitát rendez a köztévé az európai parlamenti választások előtt – derül ki az ellenzéki pártok és képviselők közösségi oldalain megjelent bejegyzéseiből. Az MTVA hivatalos felkéréséről többek között Donáth Anna, Dobrev Klára, Magyar Péter és Dr. Molnár Csaba is hírt adott saját Facebook-oldalán. Arról egyelőre nincs hír, hogy a választási vitaműsor mikor kap helyet a televízióban, ahogy arra pedig a Media 1 is rávilágít, egyelőre az sem teljesen tisztázott, hogy a vitán az EP-választások listavezetői vesznek-e majd részt, vagy az induló pártok elnökei. 

A vitát több politikai résztvevő is kérvényezte és/vagy követelte, A Tisza Párt EP-listavezetője, Magyar Péter korábban tíznapos ultimátumot adott a köztévének, mely szerint ha nem biztosítanak adásidőt a parlamenti választások listavezetőinek vitájára, demonstrációt szervez az MTVA székháza elé. Ezt követően Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-lista kampányfőnöke levelet írt Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának, amelyben felszólította, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévében.

Kiemelt tartalom
Háború és háború: Mit jelent a propaganda, és hogyan tudjuk magunkat felvértezni ellene? Háború és háború: Mit jelent a propaganda, és hogyan tudjuk magunkat felvértezni ellene? 2024.6.4 18:57

Az EP-képviselő levelére pénteken érkezett rövid válasz a köztelevízió igazgatójától, mely szerint a vita megrendezése folyamatban van, a meghívót pedig több magyar politikai szereplő is megkapta. Az európai parlamenti választások június 9-én esedékesek, ezen a napon dől el, hogyan oszlik majd el Magyarország 21 mandátuma a pártok között.