2024.5.2 15:31
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Megint megbüntették Balázsékat, ezúttal egy rasszista viccet nem tűrt el a Médiahatóság

ARCOK MÉDIA RÁDIÓ RASSZIZMUS SEBESTYÉN BALÁZS

Nem tetszett a Médiatanácsnak, ahogy Sebestyén Balázs és műsorvezetőtársai Musimbe Dennis bőrszínével poénkodtak. Összesen 800 ezer forintot perkálhat utánuk a Rádió 1 kiadója.

Újabb büntetést szabott ki a Médiatanács a Balázsék című műsor kiadójára, mert január 15-i műsorukban megsértették az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó és a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján közzétett, csütörtöki közleményből.

A reggeli rádióműsor ellen még március 5-én indítottak eljárást, mivel Sebestyén Balázsék az afrikai származású Musimbe Dávid Dennis kárára poénkodtak, illetve a rabszolgasággal hozták összefüggésbe a bőrszínt. A testület az emberi méltóság sérelme miatt 300 ezer, míg a kirekesztés miatt 500 ezer forintra bírságolta a Rádió 1 kiadóját, a Radio Plus Kft.-t.

A neves humorista azért szerepelt a műsorban, mert év elején őt is castingolták Vadon Jani helyére, akinek utolsó napján decemberben disznóvágást tartottak a rádió székházában. Sebestyén már az első Vadon nélkül felvett adásban utalt arra, hogy akár női hang is frissítheti majd a csapatot. Az új műsorvezetőtárs végül Ráskó Eszter lett, a jelöltek között csupán három férfi volt.

Kiemelt tartalom
Megdolgoznak a pénzükért az influenszerek? – Barangolás a rapid hírnév PR-csomagokkal kikövezett útján Megdolgoznak a pénzükért az influenszerek? – Barangolás a rapid hírnév PR-csomagokkal kikövezett útján 2023.11.26 9:51

Sebestyén Balázsékat már nem először büntetik meg idén: két hónapja azért kaptak több mint 6 millió forintos bírságot, mert egy olyan telefonálóval beszélgettek a műsorban, aki épp be volt tépve.