2024.3.1 8:48
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

Milliókra büntették Balázsékat, miután egy beszívott hallgató élő adásban betelefonált

ARCOK BÍRSÁG KANNABISZ MÉDIA RÁDIÓ SEBESTYÉN BALÁZS

A "Balázsék" október 26-i adásában egy Amszterdamból betelefonáló hallgató élő adásban mesélte el, hogy éppen füvet szív.

6,15 millió forintra bírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Rádió 1-et, amiért „ismét tévesen határozták meg a korhatári besorolást“. A büntetést a Balázsék október 26-i adása miatt szabták ki, amelyben egy Amszterdamból betelefonáló hallgató élő adásban mesélte el, hogy éppen füvet szív.

A hatóság közleménye szerint a műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról, majd megdicsérték a szerkesztőasszisztenst, amiért egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt be az adásba.

Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott

– kommentálták.

A Médiatanács szerint magatartásukkal pozitív színben tüntették fel a kábítószer-fogyasztást, nem kritizálták a tevékenységet, hozzáállásukat emiatt a kiskorúak védelme szempontjából aggályosnak találtak. A hatóság szerint nem 12-16 éves korosztálynak való tartalom hangzott el, így a műsorsorszámot a 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolni, és csak 21 óra után lehetett volna közzétenni.

Kiemelt tartalom
Megdolgoznak a pénzükért az influenszerek? – Barangolás a rapid hírnév PR-csomagokkal kikövezett útján Megdolgoznak a pénzükért az influenszerek? – Barangolás a rapid hírnév PR-csomagokkal kikövezett útján 2023.11.26 9:51

A Médiatanács közleménye szerint Sebestyén Balázsék műsora az elmúlt hat évben tizenhárom alkalommal sértette meg a médiatörvény kiskorúakat védő rendelkezéseit.