2024.4.25 16:57
Olvasási idő 0:36
Szécsi Krisztián

„Ha egy férfi előadó simán énekelhet a szexről, akkor egy nő miért ne tenné?” – Interjú Tolvai Renivel

VIDEÓ FEMINIZMUS INTERJÚ MAGYAR ZENE MEGASZTÁR TOLVAI RENI ZENE

Tolvai Reni, a "Megasztár" ötödik szériájának nyertese tíz év szünet után kiadta harmadik stúdióalbumát, a "TR Albumot". Legújabb lemezmegjelenése mellett a TV2 tehetségkutatójáról, szexről, politikáról és feminizmusról is beszélgettünk vele.

Tolvai Reni a magyar televíziózás egy olyan korában tett szert országos ismeretségre, amikor a hétvégi tévénézés még ténylegesen családi programnak számított, így a neve sokakat nosztalgikus érzéssel tölthet el. A magyar média bulvárcsapdája azonban őt sem kerülhette el, az újságok a dalai helyett inkább a szerelmi életére fókuszáltak.

Most tíz évnyi szünet után, március 8-án, nőnapon kiadta harmadik, tematikájában igen változatos nagylemezét, a TR Albumot. Az anyagon találunk dalokat a halálról, a szexről, a nőiesség kérdéséről, a magyarországi LMBTQ-közösségről, a sminkekről, a pénzről és a cyberbullyingról is.

Tolvai Renit nemcsak a legújabb lemezéről, hanem többek között arról is kérdeztük, mivel magyarázza, hogy sok olyan énekesnő, aki a Megasztárban vált ismertté, csak úgy tudott releváns maradni, ha politikai ideológiák mögé állt be.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!