2024.4.22 14:03
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Szájer József nívós listára került fel az ereszes mutatványával

UROPE EURÓPAI PARLAMENT EURÓPAI UNIÓ LISTA

Szájer is felkerült a tablóra azon politikusok sorába, akik valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti ciklusban. A magyar politikus a "legvadabb kilépő" titulust nyerte el.

A Politico minden ciklus végén összeállítja a listát, ahol olyan európai parlamenti képviselőket gyűjtenek össze, akik vagy jó, vagy rossz értelemben, de kiemelkedőt alkottak az adott periódusban – szemlézte a 24.hu. 

A 2019 és 2024 közötti ciklus tablóján az egykori fideszes frakcióvezető, Szájer József is helyet kapott, és a "legvadabb kilépő" címet nyerte el. Mint ismert, Szájert még a Covid alatti lezárások idején kapták el Brüsszelben a belga rendőrök, miközben egy szexpartiról próbált elmenekülni az ereszen keresztül, droggal a táskájában. A politikus az ominózus eset után lemondott a képviselőségéről, és a Fideszből is kilépett. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

POLITICO Europe (@politicoeurope) által megosztott bejegyzés

Különösen megtisztelő a "legvadabb kilépő" cím annak fényében, hogy a britek távozása miatt szokatlanul sok törvényhozó, összesen 162 politikus hagyta el a parlamentet a 2019 és 2024 közötti ciklusban, mégis a fideszes Szájer kilépője bizonyult közülük a legemlékezetesebbnek. 

Kiemelt tartalom
Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? Boldog évfordulót Magyarországnak! – 20 éve csatlakoztunk az EU-hoz, mi történt az elmúlt két évtizedben? 3 nappal ezelőtt

A legsúlyosabb korrupciós botrány miatt Eva Kaili került a csapat életére, a leghosszabb ideig távol lévő politikus pedig a szélsőjobboldali görög politikus, Ioannis Lagos lett, aki az időszak felét hazájában, börtönben ülve töltötte különféle köztörvényes bűncselekmények miatt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.