2024.4.20 12:29
Olvasási idő 1:12
Szécsi Krisztián

Curtis azért nem ment el a februári gyermekvédelmi tüntetésre, mert azt nem a Fidesz szervezte

KÖZÉLET CURTIS KÖZÉLET PEDOFÍLIA POLITIKA

A zenész szerint az esemény nem arról szólt, amiről kellett volna. Ellenben, mivel „soha nem tagadta“, hogy Fidesz-szimpatizáns, ha a párt szervezte volna a megmozdulást, valószínűleg részt vett volna rajta.

Curtis volt Hajdú Péter Beköltözve című műsorának legújabb vendége, ahol a rapper, megannyi közéleti kérdésre reagálva, azt is elmondta, hogy ha a Fidesz szervezte volna a februári gyermekvédelmi tüntetést, részt vett volna rajta. 

curtis
Forrás RTL

Azért nem mentem el, mert énszerintem az nem arról szólt. Az egy politikai tüntetés volt, nem a gyerekek javát szolgálta. Amikor megláttam, hogy kik fognak felszólalni, akkor biztos volt, hogy ez miről fog szólni. Ezt el is mondtam akkor a Zsoltinak, hogyha nem politikai tüntetés lesz, akkor rám számíthatsz. Aztán megláttam a névsort, és akkor nyilvánvaló volt, hogy ez miről szól. Ami utána volt, a Fidesz székháznál, satöbbi, az nem erről szólt

– mondja Curtis az adásban. A megmozdulást támogatók névsora között eredetileg a zenész neve is szerepelt, ám a későbbiekben azt írta közösségi médiás felületein, hogy nem csatlakozott az eseményhez, és arra kéri a szervezőket, ne éljenek vissza a nevével. Nyilatkozatára Osváth Zsolt is reagált, aki úgy fogalmazott, „Én szégyellem magam helyetted, Attila“.

Azonban a rapper azt is kifejtette, hogy ha a februári társadalmi kiállást a Fidesz szervezte volna, akkor elment volna rendezvényre.

El szerintem. El. Én már a Partizánban sem tagadtam, nem egy újkeletű dolog. Fidesz-szimpatizáns a család. És nálam az az igazság, hogy ez ilyen dolog. Vannak dolgok, amiken nem változtat az ember. Lehet, hogy vannak, amik nem működnek itt az országban, vannak, amik geci jól működnek az országban, de ez mindig így lesz. És a legfontosabb mindig az, hogy én egyetlenegy állami rendezvényen nem léptem föl, nem kaptam állami támogatást. Nekem nem kellett nézettséget generálni állami szinten.

– mesélte Curtis Hajdú Péternek, s hozzátette, azért is döntött úgy, hogy nem vállal idén több TV2-s munkát, hogy ne lehessen azt mondani róla, politikai nézetei miatt foglalkoztatják. Így azt tartja legcélszerűbbnek, ha egy kis idősre kényszerpihenőre megy és a zenei karrierjére, dalszerzésre fókuszál.

A teljes adást itt tudjátok megnézni: