2024.2.13 8:44
Olvasási idő 0:55
Masszi-Rigó Csilla

Azahriah, Gulyás Márton és Pottyondy Edina is közös tüntetést szervez a Hősök terére

KÖZÉLET AZAHRIAH TÜNTETÉS

A péntekre tervezett tüntetés célja kiállni az áldozatokért, a gyermekekért és egy egészségesebb társadalomért.

„Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk” – írják az Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért című tüntetés szervezői az esemény Facebook-leírásában.

Az esemény szervezői között számos olyan online-taralomgyártót láthatunk, akik maguk is többször szólaltak már fel közügyekkel kapcsolatokat témákban.

Az esemény egyik főszervezője Pottyondy Edina, de a megszólalók és a közreműködők között ott találjuk többek közöttt a Nemakarokbeleszólni arcait, Fancsikai Esztert, Tapasztó Orsit és Bányai Juditot, Osváth Zsoltot, Gulyás Mártont, Gyurkó Szilvát és a Jólvanezígy műsorvezetőit, Nagy Ádámot és Szabó Mártont, de az eseményen bejelentkezik majd Baukó Attila 'Azahriah' is. A szervezők azt kérik, hogy az eseményre senki ne vigyen magával pártlogóval ellátott kellékeket. 

Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.

Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak?


Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik!


Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent!
Ne legyél közönyös!

– írják a szerkesztőségünk részére elküldött meghívóban.

A tüntetés február 16-án, pénteken, 18 órakor kezdődik a Hősök terén