2024.4.18 16:01
Olvasási idő 1:21
Kovács M. Dávid

Kiállítással emlékeznek Bertók Krisztire, a 25 éves korában elhunyt buli- és koncertfotósra

KULTÚRA BERTÓK KRISZTI FOTOGRÁFIA KIÁLLÍTÁS PROGRAMAJÁNLÓ

A tragikusan fiatalon elhunyt fotográfus munkáiból a Nyolcésfélben rendeznek emlékkiállítást.

Május 2-án, csütörtökön, In Memoriam Bertókkriszti címmel kiállítás nyílik a 25 éves korában elhunyt fotográfus és modell, Bertók Krisztina emlékére a nyolcadik kerületi Nyolcésfél hetedik emeletén.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

🦋Bertōkkriszti✨ (@bertokkriszti) által megosztott bejegyzés

Az alkotásaiból nyíló tárlat a rövid, de termékeny életmű fő állomásait kívánja bemutatni, a kiállításon barátai és kollégái emlékeznek majd a fotósra, aki a budapesti művészközeg ismert arca volt.

A két hét múlva nyíló emlékkiállítást Komróczki Diána, Sutus Fanni és Kóti Réka szervezi, utóbbi a tárlat kurátora is egyben. A megnyitót május 2-án, csütörtökön, este hét órakor tartják.

Bertók Kriszti, a hazai kortársfotó meghatározó egyénisége 9 hónappal ezelőtt, nagyon fiatalon vesztette életét. Kriszti, akinek a koncertfotózás, az analóg kísérletezés, a portré- és fesztiválfotó is természetes közege volt, sajátos hangulatú fotóin az intimitás legalább olyan jelentőséggel bír, mint a precíz technikai részletek

– írják az esemény leírásában.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Bertók Krisztina – aki a Bánkitó fesztivál fotósa is volt – tavaly nyáron, mindössze 25 éves korában vesztette életét. „Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa“ – emlékezett rá a fesztivál.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

🦋Bertōkkriszti✨ (@bertokkriszti) által megosztott bejegyzés

Édesanyja, Takács Krisztina idén a 444-nek beszélt arról, hogy lánya a saját magán elvégzett pszichológiai tesztek szerint kezeletlen depresszióban szenvedett, és csak az öngyilkossága után szembesült arra utaló jelekkel, hogy a gyermeke bántalmazó párkapcsolatban élhetett. Bertók Kriszti egykori párja egyébként tagadta, hogy bántalmazta volna a barátnőjét, azt azonban elismerte, hogy voltak konfliktusaik a kapcsolatban.

Kiemelt tartalom
Bántalmazó kapcsolatban élhetett a 25 évesen meghalt Bertók Kriszti, édesanyja most az áldozatoknak üzent Bántalmazó kapcsolatban élhetett a 25 évesen meghalt Bertók Kriszti, édesanyja most az áldozatoknak üzent 2024.2.29 13:26

„Azt szeretném, hogy azok a nők, vagy akár férfiak, akik hasonló helyzetben vannak - mindenki, aki bántalmazó kapcsolatban él – önmagukat válasszák. Nem kell a másikat választani, önmagukat válasszák! Vannak lehetőségek, kérjenek segítséget, és kapaszkodjanak ki ebből, mert nem véletlenül hívják azokat az embereket túlélőnek, akik ebből kiszállnak“ – üzente az édesanya a bántalmazó kapcsolatban élő nőknek és férfiaknak.

További információk a Bertók Krisztinek emléket állító kiállításról, illetve annak megnyitójáról az esemény Facebook-oldalán.

Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.