2024.4.18 14:44
Olvasási idő 1:19
Kovács M. Dávid

Vidéki vállalkozás segítene rendbe hozni az ingyenpénz miatti cécóban letaposott budapesti virágágyásokat

KÖZÉLET BUDAPEST INFLUENSZER MOBILFOX

Egy veszprémi családi vállalkozás egymillió forint értékben támogatná a Deák téri károk helyrehozatalát. Közben Karácsony Gergely főpolgármester közösségi kertészkedésre hívja a segíteni kívánó budapestieket.

„Vajon a károkozók a Főkerthez is hozzávágnak kétmillió forintot?“ – kérdezte közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, miután az előző hétvégén frissen ültetett virágágyásokat tettek a földdel egyenlővé azok a fiatalok, akik a Mobilfox marketingfogásának engedve a Deák téren letapostak egy újonnan ültetett zöld területet.

Arról egyelőre még nem érkezett hír, hogy a mobiltokos cég hogyan kívánja helyrehozni a károkat, egyelőre egy kommentből sejthetjük, hogy lehet ilyen szándék. „Sajnáljuk, hogy a tömeg eltaposta azokat az ártatlan kis virágokat, azon vagyunk, hogy mielőbb helyrehozzuk a virágágyást!“ – írták az egyik korábbi posztjuk alatt, miután kérdőre vonták őket, hogy kifizetik-e az okozott kárt.

Egy veszprémi vállalkozás azonban időközben bejelentkezett, hogy szeretnék támogatni a terület rendbehozatalát. A Refresherhez eljuttatott csütörtöki közlemény szerint a Greenman családi vállalkozás készpénzzel és környezetbarát készítményekkel járulna hozzá a terület rendbetételéhez, összesen egymillió forint értékben.

Megdöbbentünk azon, hogy bárki marketinghúzásként átgázol a környezeten és visszaél fiatalok naivitásával. Történjen az egyéni vagy üzleti szinten, szerintünk a legfontosabb közös felelősségünk, hogy a körülöttünk lévő világra, a környezetre ügyeljünk. Különösen fontos ez egy városban, ahol minden kialakított zöldterület számít és hozzájárul a jobb levegőhöz. Ezért szeretnénk támogatni a terület rendbehozatalát

– fogalmaz Peretsényi Dániel, a Greenman fiatal cégvezetője a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Közben Karácsony Gergely Közösen rendbe hozzuk a letaposott virágágyást címmel a közösségi oldalain meghirdetett egy eseményt április 28-ra, azaz jövő vasárnapra, a Deák térre. Részleteket későbbre ígér, egyelőre csak annyit tudni, hogy délelőtt tízkor kezdődik majd a rendezvény. „Sokan jelezték nekem, szívesen jönnének, hogy közösen rendbe rakjuk a virágágyást, mert Budapest közösség. Legyen akkor így, mutassuk meg, hogy Budapest erős közösség, hogy vigyázunk a városunkra. A Főkert üvegházban nevel növényeket, nekik kell egy kis idő, hogy hozzászoktassák őket a környezethez, ha ez megvan, mehet a közösségi ültetés“ – írta a főpolgármester.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

Ahogy korábban írtuk, a főváros jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt indít eljárást a múlt szombati pénzszórás szervezői ellen. A Mobilfox tulajdonosa, Diller Kevin később azt nyilatkozta: az eseménynek „tök jó közösségépítő hangulata“ volt, a pénzosztást azonban utólag tévedésként értékeli.

A Mobilfox-ügyről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben:

Kiemelt tartalom
Budapest az ezreseket szóró influenszerek farkára lép, a Mobilfox-alapító szerint sem volt jó ötlet a pénzosztás Budapest az ezreseket szóró influenszerek farkára lép, a Mobilfox-alapító szerint sem volt jó ötlet a pénzosztás 2024.4.18 9:01