2024.4.15 14:41
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Ingyenes Carson Coma-koncerttel és futóversennyel ünnepelhetjük, hogy 20 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz

UROPE CARSON COMA EU EURÓPAI UNIÓ

A májusi Európa-nap alkalmából Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma akusztikus felállása és a Lázár tesók is fellépnek a budapesti Szabadság téren.

Izgalmas programokkal ünnepelhetjük Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulóját május 12-én, az immár hagyományos Európa-napon és EU-s futáson. Az EU-intézmények és civil szervezetek munkatársai fontosnak tartják azt is, hogy a látogatók az Európai Unióról, a tagság adta lehetőségekről, illetve a júniusi európai választásokról is tájékozódhassanak.

Zenei téren is komoly felhozatala lesz az eseménynek: a Carson Coma Akusztik Trió mellett fellép Szabó Balázs Bandája, valamint a Lázár tesók formációja. Mellettük Bognár Szilvia, a Hahó együttes, az ISZKIRI Gyerekzenekar és a Majorka Színház bábelőadása várja majd a nézőket a Szabadság téren felállított színpadokon.

A 2019-es Európa-nap a Szabadság téren
A 2019-es Európa-nap a Szabadság téren Forrás Európai Parlament / Facebook

A futóversenyen minden évben annyi kilométert tesznek meg a versenyzők, ahány éves évfordulóját ünnepeljük hazánk EU-tagságának. Az idei, jubileumi versenyen 20 kilométeres táv vár a versenyzőkre. A táv akár egyéniben, akár két- vagy háromfős váltóban is teljesíthető. A 10 órakor a Szabadság térről elrajtoló verseny útvonala 20 sikeres uniós fejlesztést mutat be a 19 megyéből és Budapestről.

A programok ingyenesek, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.