2024.3.28 12:57
Olvasási idő 1:25
Krajnyák Petra

A Jólvanezígy youtubere azt állítja, ököllel ütötte egy újpesti önkormányzati képviselő a válogatott meccs után

KÖZÉLET BŰNÜGY JÓLVANEZÍGY VEREKEDÉS YOUTUBE YOUTUBER

A Jólvanezígy YouTube-csatorna influenszere a csütörtöki adásban arról számolt be, hogy a szerdai válogatott meccs után egy kocsmában kezdte őt ütlegelni Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő. Ő viszont azt mondja: „sajnos” nem ütötte meg Csokit.

Szabó Márton „Csoki“, a Jólvanezígy YouTube-csatorna egyik műsorvezetője, arról számolt be a csütörtöki adásban, hogy a szerdai válogatott meccs után nekiesett és ütlegelni kezdte őt Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő. 

Szabó Márton az adásban elmondta, hogy a Magyarország-Koszovó meccs után a barátaival beült meginni egy sört az egyik stadion környéki kocsmába, ahol a mosdóból kifelé jövet szembe találta magát egy férfival, aki Szabó Balázsként mutatkozott be. A politikus korábban egy másik videó miatt feljelentést tett a február 16-ai influenszertüntetést szervező duó ellen, amiért az egyik adásban orosz ügynöknek nevezték.

Bemutatkozott, hogy ő Szabó Balázs, én nyújtottam volna a kezem (...), de ő nem fogott velem kezet, hanem elkezdett csépelni, pár ütés be is talált.

Szabó Balázs a 2019-es önkormányzati választáson jobbikos politikusként, az összefogás jelöltjeként nyert mandátumot Újpesten. A párt később felfüggesztette a tagságát, miután kiderült, hogy az újpesti képviselő egy oroszokhoz köthető szervezet támogatásával, egy Párizsból induló magángéppel utazott 2020 karácsonyán Közép-Afrikába, hogy megfigyelje az ottani választásokat.

Szabó Balázs: Szabó Márton egy gátlástalan és megrögzött hazudozó

A 24.hu megkereste Szabó Balázst, hogy valóban megtörtént-e az eset, és úgy zajlottak-e az események, ahogy azt az influenszer állítja. A volt képviselő szerint teljesen abszurd és életszerűtlen, amit Szabó Márton állít, „gátlástalan és megrögzött hazudozónak“ nevezte a youtubert, erőszakra pedig állítása szerint „sajnos” nem került sor.

Meglátásom szerint semmi másról nem szól ez a történet, mint hogy „Csoki” magát áldozati pózban feltüntetve próbálja meg elérni azt, hogy az ellene folyó büntetőeljárást szüntessem meg és vonjam vissza az ellene (pontosabban mindkettőjük ellen) indított keresetet. Szánalmas és alávaló próbálkozás ez a részükről, melyet aljasságukon túl a nézettségért folyó küzdelmük hajt leginkább.

Szabó Balázs ezután így folytatta: „2023 októberében a Fókuszcsoportos urak több alkalommal is azzal vádoltak meg nagy nyilvánosság előtt, hogy orosz kém illetve orosz ügynök, valamint elítélt bűnöző vagyok, ami nyilvánvalóan mind hamis tényállítás. Az első ilyen alkalom után helyreigazítást kértem tőlük, melyben részletesen leírtam, hogy állításaik egytől egyig hamisak és kértem azoknak a helyesbítését a következő adásukban. Ennek ők nem csak hogy nem tettek eleget, hanem többször megismételték azokat.“

Kiemelt tartalom
Paraszt Blues, Terézanya, Kakadal: 5 retró gyöngyszem a YouTube legmélyebb bugyraiból Paraszt Blues, Terézanya, Kakadal: 5 retró gyöngyszem a YouTube legmélyebb bugyraiból 2024.2.17 9:59

Szabó Balázs 2023 novemberében rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést. Mint mondta, „magánvádlóként“ jelenleg izgatottan várja az első tárgyalási nap kitűzését.