2024.3.22 9:41
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Választás elé állítja a nézőket az HBO: két különböző előzetes érkezett a Sárkányok háza új évadához

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES SOROZATOK TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

A készítők arra kérik a nézőket, hogy válasszanak oldalt: Rhaenyra fekete vagy Alicent zöld frakciója a nyerő?

Az HBO csütörtökön két előzetest is megosztott a Sárkányok háza következő évadához. A június 16-án debütáló második évad egyik trailerében Rhaenryra, míg a másikban Alicent és szövetségesei nézőpontjából mutatják be a Targaryen-konfliktust.

A Trónok harca eseményei előtt 200 évvel játszódó Sárkányok háza első évadában a polgárháború felé tartó utat követhettük nyomon. Aemond megölte Rhaenyra fiát, Luceryst és sárkányát, valamint egy félreértés miatt Viserys Targaryen halála után trónviszály alakult ki a két tábor között. A trailerekben láthatjuk, hogy Királyvárban az ifjú Aegon és féltestvére, Rhaenyra is a háborúra készül, valamint mindkét ízelítő arra utal, hogy visszatérünk Deresbe, a Starkok otthonába.

A fantasysorozat George R. R. Martin Tűz és vér című könyvén alapul, amely részletesen bemutatja a Targaryen-ház történetét. A visszatérő szereplők között szerepel Emma D'Arcy mint Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke mint Alicent Hightower, és Matt Smith mint Daemon Targaryen.

A Rhaenryra nézőpontjából készült előzetes:

Az Alicent és szövetségesei nézőpontjából készült előzetes:

A Sárkányok háza első évadának első epizódja az HBO történetének legnagyobb nézettségű premierje volt, közel 10 millió nézőt vonzott.