2024.3.22 9:15
Olvasási idő 0:49
Krajnyák Petra

Hamarosan érkezik a Partizán és a Jólvanezígy keresztény, kormányközeli mostohatestvére

KÖZÉLET INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA YOUTUBE

A „keresztény, nemzeti-liberális ideológiákat erősítő”, közéleti-politikai fókuszú YouTube-csatorna főleg a 30 év alatti fiatal, bizonytalan szavazókat célozza meg. A Köztér első adásába Reviczky Gábor érkezik, de később felbukkanhat Szijjártó Péter is.

Rákay Philip legutóbbi YouTube-projektje, a Patrióta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az EP- és önkormányzati választási kampányhoz közeledve a kormányoldal ismét megpróbálja bevenni a platformot, ezúttal kifejezetten azzal a céllal, hogy a fiatalok közelébe férkőzzön. A Hvg360 értesülése szerint a Köztér névre keresztelt új, „keresztény, nemzeti-liberális ideológiákat erősítő”, közéleti-politikai fókuszú YouTube-csatorna célcsoportja a 30 év alatti fiatalokból és a bizonytalan szavazókból áll.

Ahogy azt a Hvg360 felfedezte, a Kozter.com weboldalt már január 15-én regisztrálták, ám tartalom jelenleg még nincs rajta, csak a produkció köztéri padot ábrázoló logója és a „Köztér hamarosan!” felirat látható, ahogy az Instagram-oldalukon is. A Hvg360 információi szerint az év eleje óta zajlanak a munkálatok, de csak az elmúlt egy hónapban fordult a célegyenesbe a Partizán és a Jólvanezígy csatornákhoz hasonlóan strukturált projekt. A mintegy 20 fős stáb élére Kurucz Dániel, a Fidelitas egykori budapesti elnöke került. Kurucz várhatóan a csatorna egyik fő arca, egyben műsorvezetője is lesz.

Azahriah a Jólvanezígy műsorában.
Forrás YouTube

A jelenlegi információk szerint a csatornán négy műsor fut majd: a Köztér show életútinterjúkat, a Köztér studio videóbejátszásokat mutatna be, míg a Köztér streetben az utca embereit kérdeznék. Köztér docuk néven készülnek majd hosszabb, közéleti-társadalmi témát feldolgozó dokumentumfilmek is. Az első adás vendége Reviczky Gábor színművész lesz, de később akár Szijjártó Péter is szerepelhet.