2024.3.14 17:17
Olvasási idő 0:43

Kiderült, ki a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltje

KÖZÉLET POLITIKA VÁLASZTÁSOK

Szentkirályi Alexandra kedvenc közösségimédia-platformján, a TikTokon már el is kezdett kampányolni.

A Fidesz budapesti választmánya csütörtöki ülésén egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének – derül ki a Telex cikkéből. A végső döntést azonban a Fidesz Alapszabálya szerint a Kövér László vezette Országos Választmány hozza majd meg.

@alexandra.szentkiralyi

A Fidesz Budapest a mai napon felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel! A megtisztelő felkérést elfogadom! Hamarosan találkozunk!

♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra neve már korábban is felmerült. A jelenleg 36 éves Szentkirályi 2014 és 2019 között Tarlós István városvezetése alatt volt főpolgármester-helyettes, 2020-tól pedig kormányszóvivőként tevékenykedik. 

Szentkirályi Alexandra jogász végzettséggel rendelkezik, korábban a Fidelitashoz csatlakozva kezdett el politizálni. Jelenleg ő a magyar kormány egyik TikTok-arca, főpolgármesterként való indulási szándékát is a videómegosztón jelentette be, elmondta többek között azt, hogy eleget kíván tenni a megtisztelő felkérésnek, hiszen szerinte a nemzet fővárosa ma Gyurcsány Ferenc fogságában van. Szentkirályi a fentebbi videóval már el is kezdte kampányát és egyben a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely kritizálását, akivel júniusban kell megmérkőznie az önkormányzati választásokon. 

Kiemelt tartalom
Ki az a Vlagyimir Putyin? Ki az a Vlagyimir Putyin? 2024.4.14 9:54

Szentkirályinak a fővárosban Karácsony mellett (akit a DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd is támogat), Brenner Kolomannal (Jobbik), és a Mi Hazánk jelöltjével,  Grundtner Andrással kell versenybe szállnia.