2024.3.11 14:36
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

Mihalek Zsuzsa a kihagyott Oscar-gáláról: Ha személyesen kint lettem volna, a közvetítés még most is tartana

FILMEK + SOROZATOK MIHALEK ZSUZSA OSCAR-DÍJ SZEGÉNY PÁRÁK

A magyar berendező nem vett részt az Oscar-gálán, helyette egy négysoros Facebook-bejegyzésben köszönte meg a gratulációkat és a kollégái együttműködését.

Hétfő délelőtt a privát Facebook-profilján, egy rövidre fogott bejegyzésben köszönte meg a gratulációkat Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák Oscar-díjas berendezője.

Mihalek a posztban kiemeli, hogy rengeteg magyar kollégával dolgozott együtt a legjobb látványtervezés/díszlet kategóriájában Oscart nyerő Szegény párák berendezésén.

Kedves barátaim, kollégáim! Szeretném megköszönni ezt a rengeteg gratulációt, ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámnak, akikkel együtt dolgozhattunk ebben a tényleg fantasztikus filmben!

A magyar berendező nem vett részt az Oscar-gálán, az ő szobrát két kollégája, James Price és Shona Heath vették át. Ahogy egy másik hétfői cikkünkben írtuk, a brit szakemberek egy panelbeszélgetésen elmondták: nem lepődtek meg, hogy Mihalek Zsuzsa nem utazott el az Oscar-gálára.

„Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember. Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege“ – fogalmazott Price.

Kiemelt tartalom
Az Oscar-nyertes Mihalek Zsuzsát méltatták brit kollégái, és azt is elmondták, miért nem vett részt a gálán Az Oscar-nyertes Mihalek Zsuzsát méltatták brit kollégái, és azt is elmondták, miért nem vett részt a gálán 2024.3.11 9:07