2024.3.11 9:07
Olvasási idő 1:12
Maier Péter

Az Oscar-nyertes Mihalek Zsuzsát méltatták brit kollégái, és azt is elmondták, miért nem vett részt a gálán

FILMEK + SOROZATOK MIHALEK ZSUZSA OSCAR-DÍJ SZEGÉNY PÁRÁK

A gála hetén tartott panelbeszélgetésen kollégái, James Price és Shona Heath részletesen beszéltek Mihalek Zsuzsával közös munkáról, illetve a magyarországi forgatásról.

A 24.hu számolt be arról a panelbeszélgetésről, amelyet még a gála előtt, az Oscar-héten tartottak Hollywoodban, és amelyen James Price és Shona Heath brit filmberendezőket lehetett kérdezni a Szegény párákról. A Mihalek Zsuzsával közösen Oscart nyerő páros természetesen a magyar szakemberrel való közös munkáról is beszámolt.

Kiemelt tartalom
Oscar: szétnyerte magát az Oppemheimer és a Szegény párák, idén is van magyar díjazott Oscar: szétnyerte magát az Oppemheimer és a Szegény párák, idén is van magyar díjazott 2024.3.11 8:38

„Zsuzsa az első perctől kezdve velünk volt a csapatban, kiváló szakember. A munka kezdetkor megkapta a hatalmas dossziékat tőlünk a bútortervekkel, amelyeket azonnal interpretált és sajátjának érzett. Azt hiszem, hogy egy kicsit Zsuzsa ízlése alakította ki a Szegény párák végleges képi világát. Behozott a filmbe személyes tárgyakat. Például, amikor Dunken felfedezi Bella hálószobáját, és felemel a földről egy babát, az Zsuzsa saját babája volt. Sőt, Bella ágya is Zsuzsa gyűjteményéből származik“ – mondta Shona Heath.

James Price és Shone Heath az Oscar-hét során tartott panelbeszélgetésen Forrás Jerod Harris/Getty Images

Mihalek Zsuzsa a gálára se utazott ki, ami sokakat váratlanul ért, leszámítva azokat az embereket, akikkel együtt dolgozott. „Sajnáljuk, hogy Zsuzsa nincs itt velünk most Los Angelesben, de őszintén, ezen nem lepődtem meg” – fogalmazott James Price.

Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember. Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege

– tette hozzá Price.

A két szakember arról is beszélt, milyen élmény volt Magyarországon forgatni. Budapestet izgalmasnak találták eklektikus építészete miatt, és habár stúdióban forgattak, el tudták volna képzelni olyan részeit a városnak, amelyek beleillettek volna a Szegény párák képi világába.

Kiemelt tartalom
Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei 2024.3.11 17:32

A Magyarországon forgatott film 11 jelölést kapott, amikből négyet be is húzott, ezzel a második legtöbb díjat zsebelte be az idei gálán az Oppenheimer mögött. 

FRISSÍTÉS: Mihalek Zsuzsa rövid Facebook-bejegyzésben köszönte meg a gratulációkat privát profilján: „ha személyesen kint lettem volna, akkor a közvetítés még most is tartana, mert köszönetet mondanék a több száz magyar kollégámnak, akikkel együtt dolgozhattunk ebben a tényleg fantasztikus filmben“ – fogalmazott. 

Kiemelt tartalom
Mihalek Zsuzsa a kihagyott Oscar-gáláról: Ha személyesen kint lettem volna, a közvetítés még most is tartana Mihalek Zsuzsa a kihagyott Oscar-gáláról: Ha személyesen kint lettem volna, a közvetítés még most is tartana 2024.3.11 14:36