2024.3.11 14:02
Olvasási idő 0:56
Maier Péter

Máig nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színházban megsérült színészek, ügyvédhez fordultak

KULTÚRA NEMZETI SZÍNHÁZ SZÁSZ JÚLIA SZÍNHÁZ

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sem épült még fel teljesen, a novemberi baleset óta egyikük sem kapott kártérítést.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó ügyvédhez fordultak, ugyanis még mindig nem kaptak kártérítést azt követően, hogy novemberben balesetet szenvedtek a Nemzeti Színház egyik előadása közben – erről a Blikk számolt be hétfő hajnalban.

A lap szerint a balesettel kapcsolatban még folyik a vizsgálat, a színészek pedig még nem kaptak kártérítést, ami a becslések szerint több millió forintos összeg lehet. Szász Júlia – aki egészen brutális kórházi élményekről számolt be nemrég – azóta is mankóval jár, míg Horváth Lajos Ottó heti háromszor megy rehabilitációra a keze miatt. A felépülésük még hónapokig eltarthat.

Horváth Lajos Ottó korábban az RTL-nek azt mondta, hogy elég komplex kezelést kap nagy odafigyelés mellett, szuper ellátásban, jó körülmények között. „Nagyon hozzáértő emberek dolgoztak a gyógyulásomon sokat, nagyon jó eredménnyel“ – jelentette ki. A színészt Borbély Zoltán ügyvéd képviseli, aki most a Blikknek azt mondta, „az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat“, a munkabalesetnél „objektív a felelősség“.

Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is

– fogalmazott az ügyvéd.

A novemberi előadás közben történt baleset után Vidnyánszky Attila felajánlotta lemondását, de azt Csák János kulturális és innovációs miniszter nem akarta elfogadni. Később Vidnyánszky vissza is mondta a lemondását, azt állítva, hogy „egyszemélyi felelősség nem állapítható meg“ a baleset okán. Azóta Szász Júlia többször is hírt adott arról, hogy milyen bonyolult kórházi kezelésen esett át.