2024.2.15 11:29
Olvasási idő 1:02
Maier Péter

Súlyos kórházi élményekről számolt be az Instagramon Szász Júlia

KULTÚRA SZÁSZ JÚLIA SZÍNHÁZ

Egy naplóbejegyzésként is felfogható telefonos jegyzetet mutatott meg, amelyet a traumatológián töltött ideje alatt írt.

Az Instagramon terjedő, „kurvára fontos telefonos jegyzeteid“ fotómatrica-kihívásra reagálva osztotta meg szerdán kórházi élményeit a Nemzet Színházban történt baleset során megsérült Szász Júlia. A színésznő a Traumatológia 4. Este című, naplóbejegyzésként is értelmezhető jegyzetét publikálta, amelyben súlyos kórházi élményekről számolt be.

Kiabáló bácsik, fulladozó nénik – vagy fordítva. Mellettem Katalin combnyaktöréssel elmesélte az egész életét, informatikatanár volt, a férje matematikus, Kijevben tanultak, sokat jártak színházba, stb. Nagyon fáj neki. Nekem is

– így kezdi a telefonos jegyzetet a hosszú heteket kórházban töltő színésznő, aki részletesen beszámol arról is, milyen nehézségei adódtak, hogy a legalapvetőbb emberi szükségleteit is elvégezze. „Ki kell mennem pisilni, az egy nagyon hosszú és nehéz út lesz, egyedül nem fog menni. Nem tudom, hogy megvárjam-e, és akkor kérjek fájdalomcsillapítót is, vagy most“ – fogalmaz Szász, aki a kórházi nővéreket segítő istenekhez hasonlította, akik „csak akkor nyújtják ki a kezüket“, ha a betegek jól viselkednek. 

Kiemelt tartalom
Színházajánló Turgenyev Apák és fiúkjáról: szabad szeretnie annak, aki szerint a szerelem nem létezik? Színházajánló Turgenyev Apák és fiúkjáról: szabad szeretnie annak, aki szerint a szerelem nem létezik? 2024.3.24 9:44

Kiemeli, mindezek ellenére empatizálni is tud a kórházi dolgozókkal, hiszen azok „emberfeletti“ munkát végeznek. A bejegyzésben arra a dilemmára is utal, hogy vajon visszatér-e még a színpadra:

Hál' Istennek én fiatal vagyok, ezt kb 600-szor hallottam, mióta itt vagyok. »Tiszta tudatú fiatal nő« ráadásul. Hát tesó, nem tudom. Fel a fejjel! Ebcsont beforr – vagy mi. »Fél év múlva már táncolni fog a színpadon« – de vajon akarok? Nehéz kérdés.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó novemberben szenvedtek balesetet a Nemzeti Színházban, amely után Vidnyánszky Attila vezérigazgató felajánlotta lemondását, amit aztán mai napig nem fogadott el Csák János kulturális és innovációs miniszter. Szász Júlia többször is kórházi ellátásra szorult, december 8-i Instagram-posztjában arról számolt be, hogy „lassan, de biztosan“ gyógyulgat.